Ο Σύλλογος Σπηλαιολογίας « ο Μαύρος Βράχος »συμμετείχε στο Βαλκανικό Σπηλαιολογικό Συνέδριο.

Πραγματοποιήθηκε στη Σόφια Βουλγαρίας από την Παρασκευή 29-3-2014 έως την Κυριακή 31-3-2014 το Βαλκανικό Σπηλαιολογικό Συνέδριο, τη διοργάνωση του οποίου ανέλαβε η Σπηλαιολογική Ομοσπονδία Βουλγαρίας.

  Το Σύλλογο Σπηλαιολογίας και Περιβάλλοντος Σιντικής «ο Μαύρος Βράχος» εκπροσώπησαν στο Συνέδριο ο πρόεδρος Ελευθεριάδης Ελευθέριος, ο αντιπρόεδρος Παναγιωτίδης  Φώτης και ο Λαζαρίδης Πιλάτος μέλος Διοικητικού.

 

  Το υλικό που διαλέχτηκε για παρουσίαση ήταν από το υπογενές  σπήλαιο του Λατομείου του Μαύρου Βράχου, με τον εντυπωσιακό σπάνιο σταλακτιτικό διάκοσμο που στολίζει τα τοιχώματα του. Στο τέλος εμφανίζεται και η κατάδυση του Σπηλαιοδύτη στο βάθος της λίμνης.

  Ο Σύλλογος ευχαριστεί τα μέλη του Συλλόγου μας, την Ελευθεριάδη Ιουλία για την μεταγλώττιση της φωνής του DVDαπό Ελληνικά στα Αγγλικά, την Κούγκαλη Θωμαή για την τοποθέτηση των Αγγλικών, την καλλιτεχνική εμφάνιση του DVDκαι της θήκης του. Ακόμη και για τις τρείς μεγάλες αφίσες που αναφέρονταν στο σπήλαιο του Λατομείου του Μαύρου Βράχου, των Ζεστών Νερών και ανατολικά του Αγίου Κωνσταντίνου Άγκιστρου, Οι αφίσες αυτές στόλισαν την δεξιά πλευρά της αίθουσας παρουσιάσεων στη Σόφια.

Από το μεταγλωττισμένο DVDπου παρουσιάστηκε στους συνέδρους, διανεμήθηκαν περίπου 16  αντίγραφα στους αρχηγούς κρατών .

 Το σπήλαιο που παρουσίασαν οι Ρουμάνοι έμοιαζε με το δικό μας, του Λατομείου του Μαύρου Βράχου. Η διαφορά  στην εξερεύνηση τους ήταν, ότι αυτοί μπόρεσαν με τους μηχανισμούς τους να βγουν από το αδιέξοδο του νερού, που ήταν στο σπήλαιο ενώ εμείς δεν μπορέσαμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια, για να μπούμε στο υπόγειο ποτάμι, τα νερά του οποίου βγαίνουν από την ανατολική βάση του. Μαύρου Βράχου.

Ας ελπίσουμε ότι  αυτοί οι τρεις έμπειροι σπηλαιολόγοι θα μπορέσουν να μας βοηθήσουν βουτώντας στα νερά και του δικού μας κλειστού σπηλαίου με τον τρόπο, που ξέρουν για να φέρουν το ποθητό αποτέλεσμα που με αγωνία περιμένουμε.

 Τους τρεις Ρουμάνους Σπηλαιολόγους τους ενημερώσαμε για το Πανελλήνιο Σπηλαιολογικό Συνέδριο που θα γίνει στο Σιδηρόκαστρο από 5 -9-2014 έως 8-9-2014

Τους δώσαμε και το SITEτου Συλλόγου μας. που είναι: www.mavrosvrachos.gr

Κατά το διάλειμμα των παρουσιάσεων από 12 π.μ.έως 2. 30  μ. μ. μας δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφθούμε τον εκθεσιακό χώρο Κρυσταλλογραφίας που ήταν κοντά μας. Μας εντυπωσίασε ιδιαίτερα για τη μεγάλη ποικιλία μορφών φυσικών κρυστάλλων. που διέθετε.

 

Οι Βούλγαροι παρουσίασαν τα ποιο εκλεκτά και εντυπωσιακά κρυσταλλικά ευρήματα γιορτάζοντας το διεθνές έτος κρυσταλλογραφίας που κηρύχθηκε το 2014. .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *