Ο Σύλλογος Φίλων Σπηλαιολογίας και Περιβάλλοντος «Ο Μαύρος Βράχος» συμμετέχει στην Εβδομάδα Επιστήμης της Γης

Η Εβδομάδα Επιστήμης της Γης είναι ένας θεσμός που διοργανώνει το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωεπιστημών, ορίζεται κάθε χρόνο και στόχο έχει να προωθήσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις πολλές συναρπαστικές χρήσεις των χαρτών και των τεχνολογιών χαρτογράφησης στις Γεωεπιστήμες.

 

 

Φέτος ορίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, δηλαδή από 13 έως 19 Οκτωβρίου 2013. «Χαρτογραφώντας κόσμο μας» είναι το φετινό θέμα. Εμπλέκει τους νέους και το κοινό στην εκμάθηση του πώς γεωλόγοι, γεωγράφοι, και άλλοι επαγγελματίες χρησιμοποιούν τη χαρτογράφηση για να αποδώσουν τους σχηματισμούς της γης, των φυσικών πόρων, τα υδάτινα συστήματα, τα ρήγματα, την ηφαιστειακή δραστηριότητα, τις καιρικές συνθήκες, τα μονοπάτια, τα πάρκα, τις επιχειρήσεις, την κατανομή του πληθυσμού, τη γεωλογική κληρονομιά μας και πολλά άλλα. Οι χάρτες βοηθούν στην απόδοση της αλληλεπίδρασης της γης με τη γεώσφαιρα, την υδρόσφαιρα, την ατμόσφαιρα και τη βιόσφαιρα.

 

Ο Σύλλογος Φίλων Σπηλαιολογίας και Περιβάλλοντος «Ο Μαύρος Βράχος» συμμετέχει στην Εβδομάδα Επιστήμης της Γης. με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κόσμου για τον Πλανήτη αλλά και την ενθάρρυνση των νέων παιδιών και μαθητών για τη ενασχόλησή τους με τις επιστήμες που αφορούν τη Γη κι την διαχείρισή της.

 

Στο πλαίσιο αυτής της διοργάνωσης θα γίνει στις 22 Οκτωβρίου και ώρα 11.00 πμ, μια σειρά παρουσιάσεων στο Τρίτο Δημοτικό Σερρών από την Ιουλία Ελευθεριάδου, που είναι μέλος του Συλλόγου «Ο Μαύρος Βράχος» και Αρχιτέκτονας Μηχανικός. Στο πλαίσιο των παρουσιάσεων, θα γίνει μια εξοικείωση των παιδιών με τα γεωγραφικά συστήματα GoogleMapκαι θα μάθουν πώς να εντοπίζουν ηλεκτρονικά μια περιοχή στο χάρτη. Ταυτόχρονα, θα ενημερωθούν για τις δυσδιάστατες και τρισδιάστατες τεχνικές αποτύπωσης και χαρτογράφησης σπηλαίων και περιοχών γεωλογικού ενδιαφέροντος, ακόμη και για τις τεχνικές εντοπισμού σπηλαίων μέσω γεωφυσικών διασκοπήσεων. Θα παρουσιαστούν εικόνες από τα σπήλαια της περιοχής Σιδηροκάστρου με μεγάλο γεωλογικό ενδιαφέρον και θα ακολουθήσει μία έκθεση από δείγματα πετρωμάτων που έχουν ληφθεί από την ευρύτερη περιοχή μας.

 

 

 

 

                                                 Με εκτίμηση,

 

                                                 Ο Πρόεδρος για το Δ.Σ.

 

 

                                                    Ελευθεριάδης Ελευθέριος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *