Πέταξε πάνω από τον Δήμο, ο Δήμαρχος Σιντικής!… Το αεροδρόμιο του Χορτερού θα αποτελέσει έναν ακόμη οικονομικό πόρο για τον Δήμο

Πέταξε πάνω από τον Δήμο, ο Δήμαρχος Σιντικής Γεώργιος Τάτσιος. Ήταν η πρώτη φορά που πέταξε, μετά από πρόσκληση του συνδημότη μας κ. Δημήτριου Τριανταφύλλου.

Ο κ. Τάτσιος φωτογράφησε διάφορες περιοχές του Δήμου Σιντικής και αναφέρθηκε στο Αεροδρόμιο Χορτερού και την οικονομική και “φυσική” κατάσταση του.

Υποσχέθηκε πως θα αναλάβει προσωπικά την διεκπεραίωση της διευθέτησης του θέματος που υφίσταται το Αεροδρόμιο εδώ και 6 χρόνια.μιας και όπως ανέφερε, ο Δήμος Σιντικής ΟΦΕΙΛΕΙ μισθώματα 27.500 ευρώ για την ενοικίαση του αεροδρομίου Χορτερού από το 2018!

Γεώργιος Τάτσιος (Δήμαρχος Σιντικής) : ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΧΟΡΤΕΡΟΥ… ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

Από το 2018 εκκρεμεί το ιδιοκτησιακό του Αεροδρομίου του Χορτερού. Σε πρόσφατο έγγραφό του το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ) χαρακτήρισε ΑΦΕΡΕΓΓΥΟ τον Δήμο Σιντικής, καθώς ΟΦΕΙΛΕΙ μισθώματα 27.500 ευρώ για την ενοικίαση του αεροδρομίου Χορτερού από το 2018! Πρόκειται για μια ακόμη ΑΣΤΟΧΙΑ (επιεικής όρος) της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, καθώς τότε η Επίτροπος είχε απορρίψει την δαπάνη για την ενοικίαση λόγω ανεπαρκούς αιτιολόγησης της σκοπιμότητας ενοικίασης του αεροδρομίου!

Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024 σε προγραμματισμένη επίσκεψή μου στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ζήτησα την αξιοποίηση των πρώην στρατιωτικών κτιρίων και οχυρών του Δήμου Σιντικής. Για να ανάψει όμως το πράσινο φως από το ΤΕΘΑ τέθηκε ως απαραίτητη προϋπόθεση να πληρωθεί το εν λόγω χρέος.

Αναλαμβάνω ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ την διεκπεραίωση της διευθέτησης του θέματος που υφίσταται εδώ και 6 χρόνια. Το αεροδρόμιο του Χορτερού θα αποτελέσει έναν ακόμη οικονομικό πόρο για τον Δήμο Σιντικής. Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για την χρήση του από αερολέσχες, συλλόγους και σχολές αλεξιπτωτιστών! Εκτός από τους αεραθλητικούς αγώνες που θα διοργανώνονται εντός του έτους προσδοκούμε να επισκέπτονται τον τόπο μας κάθε Σαββατοκύριακο δεκάδες λάτρεις της ερασιτεχνικής πτήσης και της πτώσης με αλεξίπτωτο! Αυτοί οι άνθρωποι θα ενισχύσουν την τοπική μας οικονομία, αρκεί ως Δήμος να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες υποδομές γι’ αυτούς!

Φωτεινό παράδειγμα το αεροδρόμιο στον Δήμο Εμμανουήλ Παπά όπου η Αερολέσχη Σερρών δραστηριοποιείται σε έναν εξαιρετικό χώρο που συνεχίζει να διαμορφώνεται με απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων!

ΥΓ: σήμερα πέταξα για πρώτη φορά με μονοκινητήριο αεροσκάφος μετά από πρόταση του συνδημότη μου κ.Δημήτριου Τριανταφύλλου. ΚΑΙ από ψηλά ο Δήμος Σιντικής είναι ΠΑΝΕΜΟΡΦΟΣ! Μετά από αυτήν την μοναδική εμπειρία κατανοώ ΠΛΗΡΩΣ την αναγκαιότητα για ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ του αεροδρομίου του Χορτερού! 

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=476&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Freel%2F2967220630087497%2F&show_text=false&width=267&t=0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *