Παλλατίδειο Γυμνάσιο Σιδηροκάστρου :Εγκαίνια αντιπολεμικού μουσείου

Τα εγκαίνια του αντιπολεμικού μουσείου που οργανώθηκε στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος : ” Η ειρήνη οικοδομείται παντού και κάθε στιγμή ” θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 12 Μαΐου , στις 10 το πρωί.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων θα διεξαχθεί αγώνας λόγων και θα ακολουθήσει μια μικρή συναυλία . Στο σχολείο θα φιλοξενείτε για δυο ημέρες 12 και 13 Μαΐου έκθεση ζωγραφικής , φωτογραφίας και κολάζ  και θα διατίθεται προς πώληση η εφημερίδα της ομάδας του προγράμματος , τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό. 

 

Κυκλοφόρησε η σχολική εφημερίδα του Παλλατιδείου Γυμνασίου Σιδηροκάστρου ” Οι Μαχητές της Ειρήνης” , με κύριο θέμα ” Η ειρήνη οικοδομείται παντού και κάθε στιγμή…”. Στις 12 σελίδες τις εφημερίδας, της οποίας την διεύθυνση έχει ο κ. Αθανάσιος Νουμερτζής, την ευθύνη της έκδοσης η κυρία Άννα Αλεξιάδου και ο κ. Δημήτρης Σαρηγιαννίδης,  την επιμέλεια των κειμένων η κυρία Άννα Αλεξιάδου, μπορεί ο αναγνώστης να διαβάσει μεταξύ των θεμάτων : ” Ιδού η Ρόδος …ιδού και οι Πρόσφυγες ” , ” Πόλεμος και Ειρήνη”, ” Πόλεμος… στο Σχολείο”, ” Υπάρχει και Μικροβιολογικός πόλεμος ; ”  , ” Αντιπολεμικά μηνύματα και συναισθήματα μέσα απο λογοτεχνικά κείμενα… ” , ” Ακόμη …ζητείται ελπίς ” , ” Θεατρικό “, ” Υπάρχει πόλεμος επιθυμητός ; ” , ” Θρησκεία και πόλεμος …” , ” Όχι πια βία

 

 

στα γήπεδα ! ” , ” Μια ματιά στους σύγχρονους πολέμους ” , ” Ενα αίσιο τέλος για τη “διαδήλωση” ,  ” Το φιλοσοφικό πρόβλημα της “αιώνιας ” ειρήνης ” , ” Ειρήνη ” του Γιάννη Ρίτσου .  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *