Παναγιώτης Σαββίδης : Η ιστορία επαναλαμβάνεται

Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Το 2002 όταν υποψήφιος δήμαρχος Πετριτσίου ήταν ο απόστρατος Θεόδωρος Ταλιουρίδης, πολλοί εν ενεργεία (και όχι μόνο) στρατιωτικοί με καταγωγή από την περιοχή, σνόμπαραν την υποψηφιότητά του.

Και να σκεφτεί κανείς πως οι πολιτικοί του αντίπαλοι χρησιμοποιούσαν την πρώην στρατιωτική του ιδιότητα, προκειμένου να τον πλήξουν πολιτικά («Θα μας βάλει στη σειρά σαν στρατιωτάκια να πηγαίνουμε στης «Καλλιόπη» αν βγει δήμαρχος» έλεγε από τα μπαλκόνια η Μαυρίδου, που τελικά έχασε τις εκλογές, αλλά βέβαια ουδέποτε πήγε στην «Καλλιόπη»).

 

Σήμερα ακριβώς την ίδια αντιμετώπιση έχει ο υποψήφιος δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης. Απόστρατος με πλούσιο βιογραφικό, που όμως δεν έχει την υποστήριξη από πρώην συναδέλφους του οι οποίοι όχι μόνο τον σνομπάρουν, αλλά με κάθε τρόπο επιχειρούν να τον απαξιώσουν ενόψει της κάλπης. Σαφώς και αναφαίρετο δικαίωμα του καθένα, είναι να στηρίζει όποιον γουστάρει. Αλλά επειδή το ξαναέζησα το 2002, κατέληξα τελικά πως κάτι συμβαίνει το οποίο χρήζει γενικότερης ανάλυσης. Αυτό θα το κάνω μετά τις εκλογές. Δεν είμαι εμπαθής (εξάλλου έχω αδελφό απόστρατο της αεροπορίας). Απλά πρόκειται για μία διαπίστωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *