Παναγιώτης Σαββίδης : Κομβικός ο ρόλος του Προμαχώνα στην προβολή του Δήμου Σιντικής

Ο Προμαχώνας, αν και μικρό χωριό 250 περίπου κατοίκων, λόγω της κομβικής του θέσης θα μπορούσε να αποτελέσει «αιχμή του δόρατος» στην προσπάθεια για προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος του δήμου Σιντικής (και των Σερρών γενικότερα).

 

Αναλογιστείτε πόσες χιλιάδες ξένων διέρχονται κάθε μήνα από τον Προμαχώνα, μέσω της εκεί συνοριακής διάβασης. Αν υπήρχε ένα οργανωμένο info kiosk που θα παρείχε πληροφορίες και θα κατηύθυνε τους ξένους επισκέπτες σε συγκεκριμένα σημεία (Κερκίνη, οχυρά, λουτρά κ.α) σκεφτείτε τα οφέλη. Το 1/4 από αυτούς να έπινε ένα μόνο καφέ στο Σιδηρόκαστρο ή τα χωριά της περιοχής μας, μόνο κέρδος θα ήταν. Παράλληλα η πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Σιδηροκάστρου, να μετατρέψει το εγκαταλελειμμένο ηρώο (το οποίο δεσπόζει εδώ και χρόνια στην κορυφή του λόφου επάνω από το χωριό) σε Κέντρο Πληροφόρησης των διαφωτιστών των Σλάβων Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, θα δημιουργήσει νέα δεδομένα και ένα σημαντικό πόλο επισκεπτών, κυρίως από σλαβικές χώρες. Εξάλλου κάθε χρόνο, χιλιάδες Σλάβοι περνούν τα σύνορα στον Προμαχώνα για τις διακοπές τους στην Ελλάδα, οπότε δεδομένο είναι πως θα επισκεφθούν και τον χώρο που θα είναι αφιερωμένος στους διαφωτιστές τους.

Γράφω αυτό το σχόλιο, με αφορμή τη συζήτηση που είχα με ένα φίλο, για τις δυνατότητες του μικρού χωριού, που πολλοί δεν υπολογίζουν καν. Στη δίνη του «Καλλικράτη» και της αδιαφορίας της σημερινής δημοτικής αρχής, που υποτίθεται είχε τις «λύσεις», ο Προμαχώνας βιώνει την παρακμή. Ωστόσο η εικόνα αυτή μπορεί να αλλάξει, εάν βρεθούν άνθρωποι με ιδέες σύγχρονες, ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες.

Παναγιώτης Σαββίδης 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *