Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας προς Δήμαρχο Σιντικής


Προς τον δήμαρχο του δήμου Συντίκης Τάσιο Γεώργιο 

Κύριε δήμαρχε σας εύχομαι στην πενταετία που θα είστε δήμαρχος να πάνε όλα καλά.

Θα θέλαμε να  σταθούμε στο θέμα των λουτρών Σιδηροκάστρου που πληροφοριστικά από τον τύπο ότι προς το παρόν θα μείνουνε κλειστά.

Πρώτον γιατί δεν υπάρχει το ειδικό σήμα λειτουργίας και δεύτερον ότι υπάρχει κάποια  χρεοκοπία στην παραπάνω Λουτρόπολη.

Τα λουτρά τους Σιδηροκάστρου σαν πανελληνιά σύλλογος ιαματικών πηγών και λουτροπόλεων  Ελλάδας τα έχουμε επισκεφτεί δεκάδες φορές και πολλές φορές θέσαμε τα θέματα για την καλύτερη λειτουργία και για την μη χρεοκοπία και το χειρότερο μπροστά στα μάτια των διοικήσαν ένα νέο ξενοδοχείο έχει  καταστραφεί  που θα ήταν ένα κόσμημα για την περιοχή και όχι μόνο.

Ακόμη αναρωτιόμαστε σαν σύλλογος γιατί δεν πήγε καλά αυτή η μονάδα  και μάλιστα από όλες τις διοικήσεις που περάσανε όπως εσείς τονίσατε και ότι αντί να έχει η ανάπτυξη ο δήμος της περιοχής έφερε μία χρεοκοπία.

Εμείς κύριε δήμαρχε δεν συμφωνούμε να κλείσει η λουτρόπολη και θα πρέπει άμεσα να πάρετε για το ειδικό σήμα λειτουργίας .

Εμείς με επιστολή προς το Υπουργείο Τουρισμού θέλουμε αυτό το ειδικό σήμα να βρεθεί τρόπος να βγαίνει πιο γρήγορα από τις περιφέρειες παρά από τους δήμους.

Το ένα θέμα  είναι  τα οικονομικά της Λουτρόπολης και το δεύτερο δεν υπάρχει ένα (restaurant)  και το μεγάλο πρόβλημα η συγκοινωνία και λοιπά.

Μία άλλη λύση θα ήτανε να καταργηθεί σαν δημοτική επιχείρηση και να μεταφερθεί η λειτουργία στο δήμο σαν είδος υπηρεσία. Με αυτόν τον τρόπο  και το προσωπικό θα είναι καλύτερο λειτουργικά και τα οικονομά άμεσα θα ελέγχονται από τις οικονομικές υπηρεσίας και η λουτρόπολη δεν θα έχει το άγχος να κλείσει. (Ασφαλώς το χρέος θα μεταφερθεί στον δήμο)  

Εμείς πάντα πιστεύαμε εδώ και χρόνια ότι  κόντρα στις Βουλγαρικές λουτροπόλεις να έχουμε εμείς τις δύο ιαματικές πηγές  Αγκίστρου και Σιδηροκάστρου για  να υπάρχει μια μεγάλη ανάπτυξη του θεραπευτικού τουρισμού στην περιοχή.

Θα περιμένουμε τις αποφάσεις σας και σας πληροφορούμε ότι θα είμαστε στο πλευρό σας για ότι  καλύτερο θα κάνετε αν και είναι δύσκολο.

Θα θέλαμε με την ευκαιρία αυτή να μας υποσχεθείτε ότι θα  βοηθήσετε όσο μπορείτε σαν δήμος τα λουτρά Αγκίστρου για να σταθούνε όρθια όπως λειτουργούν σήμερα γιατί είναι  η μόνη λουτρόπολη που είναι κόντρα στο λουτρά της Βουλγαρίας.

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι σαν σύλλογος θα σας επισκεφθούμε και ελπίζουμε να τα πούμε από κοντά και να βοηθήσουμε όσο μπορούμε.

Με εκτίμηση για το Δ.Σ. του συλλόγου

 ο πρόεδρος του συλλόγου

Ανέστης Αναστασιάδης

Υ.Γ. Ενημέρωση γραφείο τύπου Αχιλλέας Μεταλούλης  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *