Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Π. Καρακιόλη ” Φίλιππος ο Β΄ μέγιστος ηγεμών των Ελλήνων”

 Το βιβλίο  ” Φίλιππος ο Β΄ μέγιστος ηγεμών των Ελλήνων”  του Παύλου Καρακιόλη παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που διοργάνωσε  ο  Μορφωτικός Λαογραφικός Όμιλος  Βαμβακοφύτου σε συνεργασία με την Αθλητική Πολιτιστική Δράση του Δήμου Σιντικής (ΑΠΟΔΡΑΣΙ)  και τη στήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου, την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου στην αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας στις 6.30 το απόγευμα.
Την εισηγητική ανάλυση του έργου έκανε ο φιλόλογος
  Γιάννης Ρωμανίδης, ενω αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε η κυρία Βούλα Κιοσσέ. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η κυρία Μαρία Καλίγκα.

 

Η συνολική έρευνα του έργου αναφέρεται στον πολυτάραχο βίο του Μακεδόνα βασιλιά Φιλίππου Β’, αρχίζοντας μια ανεπανάληπτη νικηφόρα πορεία από τα Θηβαϊκά χρόνια, την Πέλλα, τη Θράκη, το Κρόκιο πεδίο, τη Χαιρώνεια, το συνέδριο της Κορίνθου, όπου σύσσωμοι οι αντιπρόσωποι τον ανακήρυξαν αρχιστράτηγο των Ελλήνων, έως την πρόωρη θανάτωσή του στην παλαιά πρωτεύουσα των Μακεδόνων (Αιγές).

Επίσης στο βιβλίο υπάρχει συνοπτικό κείμενο όπου περιλαμβάνει μέρος των περιόδων της Ιστορίας της Σιντικής, από τα ομηρικά χρόνια και την Ελληνιστική εποχή των Αντιγονιδών, έως την έλευση των Ρωμαίων στην ευρύτερη περιοχή.                       

Στην εκδήλωση μεταξύ των άλλων παρευρέθηκε ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, οι δήμαρχοι Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης και Ηράκλειας Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης, ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Τσίντσιος, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και αρκετός κόσμος.

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *