Πολιτιστική διαδρομή σε Λαϊλιά – Κρουσοβίτη – Κερκίνη

Η πρώτη πολιτιστική διαδρομή που θα αποτελέσει σημαντικό πόλο έλξης επισκεπτών στην Π.Ε. Σερρών «δοκιμάστηκε» στην πράξη το Σάββατο 5 Μαρτίου. Ο Πρόεδρος του Geo Routes Cultural Institute Γιάννης Μπαλακάκης βρέθηκε στις Σέρρες και μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη , εκπροσώπους φορέων της Π.Ε. που θα συμμετάσχουν ενεργά στην εν λόγω δράση , την πρόεδρο της UNESCO Σερρών Καίτη Εμμανουηλίδου και υπαλλήλους της Π.Ε. Σερρών διήνυσαν τη διαδρομή  Λαίλιάς, Κοιλάδα Κρουσοβίτη-Μαύρος Βράχος , λίμνη Κερκίνη, έτσι όπως θα προσφέρεται στα τουριστικά πακέτα που θα διατίθενται στο πλαίσιο της συγκεκριμένης συνεργασίας.

  Επρόκειτο ουσιαστικά για το πρώτο test event σε μία από τις πολιτιστικές διαδρομές που θα δημιουργηθούν στην Π.Ε. Σερρών, με στόχο την ανάδειξη και την προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος. Ο Γιάννης Μπαλακάκης δήλωσε ενθουσιασμένος από τις ομορφιές των Σερρών και εξέφρασε την πεποίθηση πως αυτές οι πολιτιστικές διαδρομές θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών εντός και εκτός Ελλάδας και θα δώσουν στις Σέρρες την τουριστική ώθηση  που της αξίζει

  Να τονίσουμε πως πρόκειται για μία συνεργασία της Π.Ε. Σερρών με το  Geo Routes Cultural Institute που οικοδομήθηκε ήδη από τον Οκτώβριο του 2015. Κατόπιν συσκέψεων και επαφών με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της Π.Ε. Σερρών, οι οποίοι έδειξαν μάλιστα τεράστιο ενδιαφέρον να συνδράμουν στην προσπάθεια, ήρθε η ώρα η πολιτιστική δράση να εφαρμοστεί και στην πράξη.

 

  «Η συγκεκριμένη διαδρομή είναι μία από τις επτά συνολικά που θα χαραχθούν στην Π.Ε. Σερρών. Διανύοντάς την μπορεί να διαπιστώσει ο καθένας τις απίστευτες ομορφιές που διαθέτει ο νομός Σερρών . Γι’ αυτό και είμαστε πεπεισμένοι πως το αποτέλεσμα αυτών των  οδοιπορικών  θα είναι θετικό για την ανάπτυξη και την προώθηση του πλούσιου πολιτιστικού και  τουριστικού μας προϊόντος  και την ανάδειξη της  Π.Ε. Σερρών» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωυσιάδης.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *