Πορεία διαμαρτυρίας για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο

Κυριακή 19/4 στη κεντρική πλατεία Σιδηρόκαστρου στις 11π.μ. Βρισκόμαστε στο 2015 και  δυστυχώς αναγκαζόμαστε να διεκδικήσουμε το δεδομένο και το αυτονόητο!

Ένα ασφαλές οδικό δίκτυο στον τόπο που ζούμε, εργαζόμαστε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας. Χωρίς υπερβολές η κατάσταση αυτή την στιγμή είναι χειρότερη από ποτέ.

Συγκεκριμένα ο αυτοκινητόδρομος 25 αποτελεί ένα τμήμα του Διευρωπαϊκού άξονα Ε79. Συνδέει την Θεσσαλονίκη με τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα στον Προμαχώνα. Το κομμάτι του δρόμου που συνδέει τις Σέρρες με το Σιδηρόκαστρο βρίσκεται σε άθλια κατάσταση και ενώ υπάρχουν δυο λωρίδες σε κάθε ρεύμα κυκλοφορίας μετά βίας πλέον χρησιμοποιείται η αριστερή καθώς η δεξιά βρίσκεται σε κατάσταση αποσύνθεσης λόγω αφενός της καθημερινής διέλευσης οχημάτων με μεγάλο βάρος και αφετέρου της εγκατάλειψης από πλευράς πολιτείας του δρόμου.

Επιπρόσθετα το τμήμα του δρόμου Σιδηρόκαστρο – Αμπέλα βρίσκεται σε τραγική κατάσταση με λακκούβες βάθους 3 έως και 10 εκατοστών με αποκορύφωμα βέβαια τον κόμβο του θανάτου που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης του Σιδηροκάστρου όπου οι προστατευτικές μπάρες καθημερινά αλλάζουν σχήμα λόγω των καθημερινών ατυχημάτων που λαμβάνουν χώρα. Τέλος το τμήμα του δρόμου Σιδηρόκαστρο – Πετρίτσι – Λιβαδιά για το οποίο έχει γίνει και αντίστοιχη κίνηση διαμαρτυρίας των κατοίκων της εκεί περιοχής θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο.

Καλούμε τους πολίτες του Δήμου Σιντικής σε πορεία διαμαρτυρίας με αφετηρία την πλατεία Σιδηροκάστρου την Κυριακή 19/4 και ώρα 11 πμ. Ο εμπαιγμός και η κοροϊδία θα σταματήσουν εδώ. Καθημερινά βιώνουμε υλικές ζημιές μα κυρίως κινδύνους τραυματισμών και θανατηφόρων ατυχημάτων. Και όλα αυτά στο διεθνές οδικό δίκτυο Ελλάδος – Βουλγαρίας.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *