Σήμερα ανοίγει τις πύλες του το ” Κάστρο των Χριστουγέννων”

Για 4η συνεχόμενη χρονιά ο σύλλογός ” Κάστρο των Χριστουγέννων”  θα διοργανώσει  στο χώρο της κεντρικής πλατείας του Σιδηροκάστρου  και στο διάστημα από Δευτέρα 21 έως και Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2015,  το Κάστρο των Χριστουγέννων.

 

Ένα σύνολο ξύλινων κατασκευών που αποτελείτε από περίπτερα, κάστρα, θεματικές ενότητες με θέματα των εορτών, σπιτάκια διαδραστικών  δράσεων για παιδιά, γευστικά ταξίδια αλλά και πολλές μουσικές, θεατρικές χορευτικές, ενημερωτικές εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές παραστάσεις, αποτελούν το σύνολο του Κάστρου των Χριστουγέννων, ένα υπερθέαμα που δημιουργεί κάθε χρόνο ο σύλλογος μας και οι εθελοντές του Σιδηροκάστρου και προσφέρεται στους επισκέπτες μας εντελώς δωρεάν!

Το Κάστρο των Χριστουγέννων θα λειτουργεί, καθημερινά, από τις 17:00 έως 23:00, στις 24 και 28 Δεκεμβρίου από τις 11:00 έως 23:00, ενώ στις 31 Δεκεμβρίου απ τις 11:00 έως το άλλο πρωί! Στις 11 ημέρες που θα διαρκέσει η λειτουργία του Κάστρου των Χριστουγέννων, αναμένεται να το επισκεφτούν πάνω από 20.000 κόσμου!

Ο φετινός σχεδιασμός περιλαμβάνει  εντυπωσιακές επισκέψιμες ξύλινες κατασκευές, πλήθος δραστηριοτήτων από τους συμμετέχοντες συλλόγους, αλλά και από εξωτερικούς καλλιτέχνες και σύνολα, που θα παρελάσουν από την κεντρική σκηνή του Κάστρου των Χριστουγέννων.

Για πρώτη φορά φέτος θα φιλοξενηθούν  μικροί  τοπικοί  παραγωγοί προσφέροντας την δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν τα εκλεκτά προϊόντα του τόπου!

Κατασκευαστές θα κάνουν δωρεάν επίδειξη υφαντικής τέχνης με παραδοσιακό αργαλειό, επίδειξη παρασκευής κηραλοιφών καθώς επίδειξη  κεραμικής τέχνης!

 

Πρέπει επίσης να τονιστεί η παρουσία κοινωνικών φορέων σε ειδικά περίπτερα όπως το ΚΕΠΕΠ (άτομα με ειδικές ανάγκες) των ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. (επίλεκτη ομάδα ειδικών αποστολών Ελλάδος)  και άλλων συλλόγων με αντίστοιχες κοινωνικές ευαισθησίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *