Σιδηροκάστρου Μακάριος: «Είμαι διατεθειμένος να ανοίξω τις κατασκηνώσεις για τους πρόσφυγες

Την θέλησή του να φιλοξενήσει ομάδα προσφύγων στις κατασκηνώσεις αλλά και στο ίδρυμα της Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου, εξέφρασε ο Μητροπολίτης Μακάριος. Ο κ. Μακάριος, σε αντίθεση με την δημοτική αρχή του Σιδηροκάστρου, εξέφρασε στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό «Επιλογές», την διάθεση αυτή λέγοντας πως «για να λέμε αλήθειες, πρέπει αυτούς τους ανθρώπους να τους ενισχύσουμε» ενώ συνέχισε «μακάρι να ερχόντουσαν εδώ να τους φιλοξενήσω 30, 40, 50 ανθρώπους και να ανοίξω τις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης και το ίδρυμα για φιλοξενία.»

Σε άλλο σημείο ο κ. Μακάριος τόνισε ότι «αυτοί ο άνθρωποι διαπιστώνω ότι δεν θέλουν να φύγουν από εκεί. Προτιμούν να είναι μέσα στις λάσπες, παρά να πάνε στα κέντρα φιλοξενίας, διότι θέλουν να είναι κοντά στο χώρο όπου μπορούν να διαφύγουν από την Ελλάδα.»

 

Ο ποιμενάρχης της ακριτικής μητρόπολης επεσήμανε πως «δεν έχω επικοινωνήσει με τους υπεύθυνους εκεί στην περιοχή. Έχω καλλιεργήσει κάποια πράγματα στο μυαλό μου, θα δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Για να πως όμως την αλήθεια, ντρέπομαι και στεναχωριέμαι για τις εικόνες που βλέπω στις ειδήσεις με το θέμα των προσφύγων. Είναι μια αθλία εικόνα μια αθλία κατάσταση και λυπάμαι πως αυτοί οι άνθρωποι από τα καλά που είχαν βρέθηκαν να ζουν μέσα στις λάσπες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *