Σιδηρόκαστρο: Απογευματινές ομιλίες στην Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου

Συνεχίζονται κανονικά στην Ι.Μ.Σιδηροκάστρου οι απογευματινές ομιλίες στην Αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας τόσο στο Σιδηρόκαστρο όσο και στην Ηράκλεια…

 

Οι ομιλίες αρχίζουν την Κυριακή του Σπορέως και ολοκληρώνονται το Πάσχα.Η παράδοση αυτή ξεπερνά τα 40 τόσα χρόνια και καθιερώθηκε από Τον αείμνηστο Μητροπολίτη Ιωάννη και συνεχίζεται αμείωτα από τον νύν Μητροπολίτη κ. Μακάριο.

Ομιλητής για πολλά χρόνια ήτο ο αείμνηστος άγιος Γέροντας π. Ευσέβιος Βίττης και συνεχισταί του έργου εκείνου οι δύο Ιεροκήρυκες της Ιεράς Μητροπόλεως ο π. Διονύσιος Στυλιανίδης έχει την ευθύνη των ομιλιών στο Σιδηρόκαστρο και ο π. Ιωάννης Καλαϊτζής στην κωμόπολη της Ηράκλειας.

 

Η συμμετοχή του κόσμου είναι πάρα πολύ μεγάλη και κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Τεσσαρακοστής δεν διακόπτεται για τους Κατανυκτικούς Εσπερινούς αλλά ο λόγος Του Θεού λειτουργείται στη πολύ μεγάλη αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας τριακοσίων ατόμων και η οποία ανακαινίστηκε εξ ολοκλήρου από τον Σεβασμιώτατο Σιδηροκάστρου κ. Μακάριο.

 

Την Κυριακή 27 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η ομιλία στην ασφηκτικά γεμάτη αίθουσα με θέμα τον εορτάζοντα Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά και μηνύματα από τα έργα του και επετειακή εκδήλωση για την 25Η Μαρτίου 1821 από τη χορωδία της Ι.Μητροπόλεως των Κυριών των Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής.

 

Ο Σεβασμιώτατος μετά την ομιλία του π. Διονυσίου απηύθυνε νουθεσίες εις όλους.

 

 

Πηγή: Romfea.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *