Σιδηρόκαστρο: Γιατί η παρέλαση της 27ης Ιουνίου θα γίνει το απόγευμα- Τι αναφέρει ο Δήμος Σιντικής


Να μεταφέρει την ώρα της παρέλασης και να πραγματοποιηθεί στις 8 το απόγευμα, για την επέτειο των Ελευθερίων στο Σιδηρόκαστρο, αποφάσισε ο Δήμος Σιντικής.

Η απουσία του κόσμου τα προηγούμενα χρόνια από τις εκδηλώσεις και ιδιαίτερα από την παρέλαση, φαίνεται ότι «έπαιξε» σημαντικό ρόλο στην απόφαση αυτή.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του Δήμου Σιντικής αναφέρονται τα εξής:

«Κάθε χρόνο και λιγότεροι συμμετείχαν στην καθιερωμένη παρέλαση που γινόταν στην επέτειο των Ελευθερίων στο Σιδηρόκαστρο στις 27 Ιουνίου. Προς μεγάλη μας λύπη ελάχιστοι θεατές βρισκόταν στην Πλατεία Ελευθερίας του Σιδηροκάστρου για να χειροκροτήσουν τους ελάχιστους παρελαύνοντες. Οι λόγοι ήταν γνωστοί…λίγοι συμπολίτες μας τηρούσαν την αργία (έμεναν στις εργασίες τους) και φυσικά η ΖΕΣΤΗ.

Θέλοντας να ανατρέψουμε αυτήν την κατάσταση και να προσδώσουμε τον εορταστικό χαρακτήρα που αρμόζει προσκαλέσαμε (εκτός από τα σχολεία) ΟΛΟΥΣ τους πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου Σιντικής (από την Καστανούσσα μέχρι το Βαμβακόφυτο) να συμμετέχουν με τα λάβαρα και τις σημαίες τους στην παρέλαση. Σε αυτήν την παρέλαση θα εμφανιστούν ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ και οι τρεις φιλαρμονικές του Δήμου μας.

Έχοντας πλήρη συναίσθηση της σημασίας που έχει η επέτειος της απελευθέρωσης της περιοχής μας και θέλοντας να δώσουμε την αίγλη που αρμόζει σε μια τόσο σημαντική επέτειο ΤΟΛΜΟΥΜΕ να μεταφέρουμε την παρέλαση στις ΟΚΤΩ το απόγευμα (20:00), καθώς αν γινόταν όπως πριν πρωί η παρέλαση, δεν θα υπήρχε ικανοποιητική συμμετοχή.

Μεγάλο κίνητρο για τους πολιτιστικούς συλλόγους είναι το 1ο Πανδημοτικό Αντάμωμα Πολιτιστικών Συλλόγων Σιντικής που θα ακολουθήσει, στο οποίο θα θαυμάσουμε μια πανδαισία παραδοσιακών ήχων και χρωμάτων των φορεσιών που αντικατοπτρίζουν το μωσαϊκό παραγωγών που συγκατοικούν αρμονικά στον Δήμο Σιντικής.

Προσδοκούμε με αυτήν την ενέργεια το Σιδηρόκαστρο να πλημμυρίσει από κόσμο και να αναβαθμιστεί η παρέλαση προς τιμήν εκείνων που αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση του τόπου μας.

ΥΓ: η δοξολογία και η κατάθεση στεφάνων θα γίνουν το πρωί!».

,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *