Σιδηρόκαστρο : Ενα ακόμη ΟΧΙ στην εξόρυξη χρυσού απο τους δημάρχους Μακεδονίας και Θράκης

Για μια ακόμη φορά οι δήμαρχοι της Μακεδονίας και της Θράκης , είπαν ενα βροντερό ΟΧΙ στην εξόρυξη χρυσού στις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Οι δήμαρχοι συναντήθηκαν σήμερα το πρωί στο Άγκιστρο, όπου έγινε ενημέρωση για το θέμα της εξόρυξης στις Σκουριές, αντάλλαξαν απόψεις και έστειλαν μήνυμα ενότητας και αγώνα, ώστε να μην προχωρήσουν τα σχέδια κάποιων για εξορύξεις χρυσού σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης.

Οι δήμαρχοι ξεκαθάρισαν πως δεν επιθυμούν στους δήμους τους μια τέτοιου είδους  ανάπτυξη και πως θα πρέπει να δοθεί βαρύτητα στον πρωτογενή αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα και στον τουριστικό. Αποφάσισαν την έκδοση ενός ψηφίσματος που θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες καθώς και πως θα συνεχίσουν τις μεταξύ τους επαφές.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν μεταξύ των άλλων οι δήμαρχοι Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης, Ηράκλειας Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης, Εμμανουήλ Παππά  Δημήτρης Νότας, Βισαλτίας Αγνή Δουβίτσα, Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης , Αριστοτέλη Γιώργος Ζουμπάς, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Σερρών Σοφοκλής Θεμιστοκλέους, αρκετοί δήμαρχοι της Μακεδονίας και της Θράκης και ο κ. Θωμάς Μελαδίνης απο το Συντονιστικό Όργανο κατά της εξόρυξης στην Σιντική.   Αίσθηση προκάλεσε η απουσία εκπροσώπου της Αντιπεριφέρειας Σερρών.  

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *