Σιδηρόκαστρο / Οι δεσμεύσεις Δένδια , αίτημα απο το 2017 – Τι θα γίνει με άλλα στρατιωτικά κτήρια


Με ικανοποίηση άκουσαν τις ανακοινώσεις – δεσμεύσεις του υπουργού Εθνικής αμύνης Νίκου Δένδια οσοι ασχολούνται με τα οχυρά του Ρουπελ και την αναβίωση της μάχης, καθώς ενώ αίτημα – πρόταση, από το 2017 ,   να περάσουν τα οχυρά στην Αυτοδιοίκηση και την τοπική κοινωνία ικανοποιείτε.

Βέβαια απομένει να δούμε  ποια οχυρά με  ποιους όρους και προϋποθέσεις και με ποια μορφή θα περάσουν στην αυτοδιοίκηση.

Όπως είπε ο Υπουργός τα οχυρά θα περάσουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και την τοπική κοινωνία. Δυστυχώς κάτι που δεν έγινε με την Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Σιδηροκάστρου , που αντι να περάσει στην τοπική κοινωνία δια μέσου της Αυτοδιοίκησης δόθηκε στην Μητρόπολη για Επισκοπείο. Βέβαια το αίτημα από την τοπική κοινωνία παραμένει ανοιχτό.

Στο μεταξύ σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ο Δήμος διεκδικεί από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης  τις εγκαταστάσεις των Λεσχών Φρουράς Ν. Πετριτσίου και Βυρώνειας , τα οχυρά του Ιστίμπεη και το στρατόπεδο των Α. Πορροίων.

Τις  Λέσχες Φρουράς σε Ν. Πετρίτσι και  Βυρώνεια η δημοτική αρχη, σύμφωνα με πληροφορίες μας , σκέφτεται να τις αξιοποιήσει ως κέντρα ενημέρωσης για τα οχυρά.

Στον σχεδιασμό αυτόν το Σιδηρόκαστρο μένει εκτός , καθώς υπήρχε η πρόταση να αξιοποιηθεί η Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς και ως κέντρο ενημέρωσης για τα οχυρά.

 Αξίζει να σημειώσουμε πως η Αναπτυξιακή Εταιρεία Σερρών σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Δράμας προχωρούν πρόγραμμα για την αξιοποίηση των οχυρών.

Επίσης δίνεται η ευκαιρία στον Δήμο Σιντικής να αξιοποιήσει το διασυνοριακό πρόγραμμα Ιντερένγκ για την αξιοποίηση και ανάδειξη των οχυρών και όχι μόνο, καθώς μπορούν να αξιοποιηθούν εγκαταστάσεις του δήμου ή και φορέων και να δημιουργηθούν μουσεία και χώροι εκδηλώσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *