Σιδηρόκαστρο : Στο Δασαρχείο η διαχείριση των Καλοκαιρινών

Στη δικαιοδοσία του Δασαρχείου Σιδηροκάστρου περνά η διαχείριση των “Καλοκαιρινών” στην κοιλάδα του Σιδηροκάστρου. Όπως έγινε γνωστό απο τον δήμο Σιντικής, στις 16 Φεβρουαρίου 2016, το Δασαρχείο Σιδηροκάστρου εξέδωσε Πράξη Χαρακτηρισμού για την συγκεκριμένη έκταση, χαρακτηρίζοντας την ως Δάσος, με συνέπεια της διαχείριση και την ευθύνη της να την έχει πλέον το Δασαρχείο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Σιντικής

Η Δημοτική Αρχή πιστή στις δεσμεύσεις της , στις 3 Δεκεμβρίου 2014 αιτήθηκε απο την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών / Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, τη δωρεάν παραχώρηση κατά χρήση , για κοινωφελείς σκοπούς της δημόσιας έκτασης 8.299 μ2 στην κοιλάδα Κρουσοβίτη , γνωστή σε όλους ως ” Καλοκαιρινά”. Η αίτηση διαβιβάστηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Οικονομίας και Τροφίμων / Διεύθυνση Πολιτικής Γης την 4η Φεβρουαρίου 2015. Το υπουργείο ακολουθώντας τις νόμιμες διαδικασίες ζήτησε γνωμοδότηση , μεταξύ άλλων και απο το Δασαρχείο Σιδηροκάστρου. Στις 16 Φεβρουαρίου 2016, το Δασαρχείο Σιδηροκάστρου εξέδωσε Πράξη Χαρακτηρισμού για τη συγκεκριμένη έκταση χαρακτηρίζοντας την ως Δάσος, με συνέπεια τη διαχείριση και ευθύνη της συγκεκριμένης έκτασης , να την έχει πλέον το Δασαρχείο Σιδηροκάστρου ( ΑΠ2516πε/16.02.2016 Δασαρχείο Σιδηροκάστρου /ΑΔΑ:7ΘΑΤΟΡ1Υ-Ο10).

Κατόπιν των παραπάνω :

Όσοι πολίτες ενδιαφέρονται για την αξιοποίηση των ” Καλοκαιρινών” να απευθύνουν το αίτημα τους στο Δασαρχείο Σιδηροκάστρου. Ο Δήμος Σιντικής επιφυλάσσεται όλων των νομίμων δικαιωμάτων του.

 

Δήμος Σιντικής 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *