Σιδηρόκαστρο : Το ψηφιακό σήμα δεν… έφτασε για όλους !

Αν νομίζεται ότι  όλο το Σιδηρόκαστρο θα βλέπει ψηφιακά γελαστήκατε. Δεν θα βλέπει όλο το Σιδηρόκαστρο ψηφιακά. Όπως δεν θα βλέπουν στο Αχλαδοχώρι, το Καπνόφυτο, το Καρυδοχώρι, ο Προμαχώνας και το Άγκιστρο. Το ψηφιακό σήμα …δεν έφτασε για όλους !

 

Δείτε γιατί !

Σύμφωνα με την συμφωνία που υπεγράφη :

Η  Digea δεν είναι υποχρεωμένη να φέρει το ψηφιακό σήμα σε όλη την χώρα. Μέχρι ένα σημείο. Στο νομό Σερρών τοποθέτησε μόνο δύο κεραίες σε Σέρρες και  Λιθότοπο.  Απο εκεί και πέρα θα αναλάβουν οι δήμοι να φέρουν το σήμα και στα πιο απόμακρα σημεία της περιοχής τους.

Κάθε κεραία για το ψηφιακό σήμα κοστίζει γύρω στα 20.000 ευρώ. Άρα ο δήμος Σιντικής πρέπει να διαθέσει περίπου 60.000 ευρώ για την τοποθέτηση τριών κεραιών για να δουν ψηφιακά και οι περιοχές στις οποίες δεν φτάνει το σήμα. Που θα τα βρει ο δήμος ; Είναι γνωστό ότι τα οικονομικά  γενικότερα των δήμων, καθώς και της Σιντικής ,  είναι άθλια κατάσταση.

Προφανώς τόσο η Digea  βλέπε –  ” Μπόμπολας – Ψυχάρης” –  …..όσο και Σαμαράς – Βενιζέλος δεν τους ενδιαφέρει όλη η χώρα και όλοι οι πολίτες.

Ευτυχώς οι αναμεταδότες στον Σωτήρα για το Σιδηρόκαστρο και για τις άλλες περιοχές του Δήμου θα συνεχίσουν να λειτουργούν, κανονικά και μέχρι να τοποθετηθούν κεραίες για ψηφιακό σήμα απο τον δήμο.

Απο την υπόθεση αυτή του ψηφιακού σήματος για το οποίο έκλεισαν την ΕΡΤ , καθώς η μόνη το 2013 που είχε την τεχνολογική δυνατότητα να το φέρει παντού, η Digea  θα βγάλει :

– 220 εκατομμύρια απο τους αποκωδικοποιητές

– Σε 15 χρόνια για τα οποία υπογράφηκε η σύμβαση θα βγάλουν 2,2 δις ευρώ

Σημειώνουμε :

– Ότι στον διαγωνισμό για το ψηφιακό σήμα, προσήλθε μόνο η Digea  καθώς ηταν απολυτος  φωτογραφικος. Ενδιαφέρθηκαν άλλες δυο τρεις εταιρίες του εξωτερικού , αλλά…

– Ότι πριν κλείσει η ΕΡΤ μελέτη διεθνούς εταιρείες που εκπονήθηκε μετά απο παραγγελία της ελληνικής πλευράς , κοστολογούσε τα ψηφιακά στα 750.000.000 ευρώ. Στην Digea  δόθηκαν για 18.500.000 ευρώ.

– Ότι για να συμμετέχουν τα τηλεοπτικά κανάλια στην Digea θα πρέπει καταβάλλουν ενοίκιο 3.500 ευρώ το μήνα.

–  Ότι στην Σερβία που αυτό το διάστημα προχωρούν οι διαδικασίες για τα ψηφιακά, δόθηκαν για 100.000.000 ευρώ και θα διατεθούν δωρεάν αποκωδικοποιητές στις οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα.

Εδω τα παίρνουν ΟΛΑ , οι ντόπιοι  γύπες !

Για την ιστορία θυμίζω πως αν οι ιδιώτες είχαν την ΔΕΗ το ρεύμα δεν θα έφτανε ακόμη σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδος, γιατί πολύ απλά δεν συμφέρει. Το ίδιο γίνεται και με τα ψηφιακά. Δείτε τι γίνεται με το φυσικό αέριο. Περνά δίπλα απο το Σιδηρόκαστρο , αλλά κανείς δεν το φέρνει στην πόλη. Απλά δεν συμφέρει. Αυτή είναι δουλειά τους κράτους.    

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *