Σιντική : Αγανάκτηση για τις υπέρογκες αυξήσεις των δημοτικών τελών

Αγανάκτηση επικρατεί στην κοινωνία του Δήμου Σιντικής , απο τις υπέρογκες αυξήσεις  στα δημοτικά τέλη που έλαβε κατά πλειοψηφία του Δημοτικό Συμβούλιο, στην τελευταία του συνεδρίαση.

Η αύξηση που είναι της τάξης του 48% αφορά την καθαριότητα και τον φωτισμό. Απο 1,21 το τ.μ. σε 1,78 το τ.μ.

 

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία, 9 ψήφισαν υπέρ και 8 κατά,  με απώλειες απο την πλευρά της πλειοψηφίας και απουσία αρκετών συμβούλων.

Απόντες ήταν ο πρόεδρος του Συμβουλίου Σάββας Καραβασιλείου και οι σύμβουλοι : Ζήσης Λόυγγος, Λεωνίδας Λεωνάκης, Θόδωρος Πασχαλίδης, Κυριάκος Μαυροφρύδης, Αθανάσιος Κέππας, Στάθης Ζαπρίδης, Άνθιμος Γεωργιάδης, Σάκης Αλεξίου και Θόδωρος Λόκας.

Κατά ψήφισαν : Ευθύμιος Ζλατίντσης, Όλγα Φυταγκουρίδου, Νίκος Ιντζές, Νίκος Δεμερτζής, Οδυσσέας Μπακούρας. Απο την πλειοψηφία : Παύλος Κορωνίδης, Γιώργος Παρίσης, Αντώνης Ζλατίντσης.

Υπε ψήφισαν οι : Αναστάσιος Αβραμίδης, Μανώλης Δεβετζής, Αναστάσιος Ιωακειμίδης, Αθανάσιος Μελαδίνης, Κώστας Νικηφόρου, Λεωνίδας Νικολάου, Παναγιώτης Σαββίδης, Σάββας Σιδηρόπουλος και Γιώργος Τσίντσιος.

 

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Φώτης Δομουχτσίδης, σημείωσε πως ήταν υποχρεωμένοι να λάβουν την απόφαση για αύξηση των δημοτικών τελών , καθώς πρέπει να καλύπτονται απο τον προϋπολογισμό. Ο δήμος είχε κάνει τις μικρότερες αυξήσεις τα τελευταία χρόνια στα δημοτικά τέλη και πέρυσι αυξήθηκαν μόνο 10%, ενω άλλοι δήμοι τα αύξησαν 70% και 80%. 

 

Τα άτομα με ειδικές ανάγκες και οι πολύτεκνοι θα εξαιρεθούν, επεσήμανε.

Κάθετα αντίθετοι στην αύξηση ήταν οι επικεφαλής των άλλων παρατάξεων Νίκος Δεμερτζής και Νίκος Ιντζές, επισημαίνοντας πως σε μια τέτοια εποχή ανέχειας δεν μπορείς να αυξάνεις τα δημοτικά τέλη. Στο δήμο Σιντικής υπάρχουν, υπογράμμισε, 1.000.000 ανείσπρακτα χρέη τα οποία πρέπει να εισπραχθουν προκειμένου να μην μπουν επιπλέον τέλη στους δημότες.

 

Ο κ. Παύλος Κορωνίδης, ψήφισε κατά των αυξήσεων και πρότεινε να τοποθετηθούν χρονοδιακόπτες στις κολώνες της ΔΕΗ προκειμένου να νοικοκυρευτεί η  κατάσταση .

Στο μεταξύ οι αυξήσεις έρχονται την ώρα, που η καθαριότητα στον δήμο δεν είναι και στα καλύτερα της, με κάδους σπασμένους και άπλυτους εδω και χρόνια, που αποτελούν εστίες μόλυνσης,  ενω μισθοί και μεροκάματα είναι μειωμένα έως και 40 %. Απο την άλλη χάθηκε η υπόθεση της ανακύκλωσης που θα έφερνε έσοδα στον Δήμο.

 

 

Φαίνεται πως η υπόθεση με τις αυξήσεις τελών καθαριότητας , δεν πρόκειται να σταματήσει, καθώς στο άμεσο μέλλον και μόλις προχωρήσει το έργο δημιουργίας του  εργοστασίου καύσης απορριμμάτων στο Παλαιόκαστρο, ετσι όπως είναι υπογεγραμμένη η σύμβαση απο τους δημάρχους και την εταιρεία, με ρήτρα μίνιμουμ παραγωγής σκουπιδιών,  οι αυξήσεις θα είναι δυσβάστακτες.     

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *