Στερνό αντίο στον Γιαννάκο Κατσαντώνη

Η οικογένεια του, συγγενείς και φίλοι, παλιοί ποδοσφαιριστές, πρόσκοποι ήταν όλοι εκεί. Είπαν το στερνό αντίο στον “αρχηγό” όπως τον ονόμαζαν.

Ο Γιαννάκος Κατσαντώνης πέρασε στην ιστορία ! Όλοι είχαν μια ιστορία να θυμηθούν. Σε κλίμα πένθους τον συνόδευαν, σήμερα Δευτέρα (19.9.16), το μεσημέρι, στην τελευταία του κατοικία. Η εξόδιος ακολουθία εψάλλει στον ιερό Ναό Μεταμόρφωσης Καλαμαριάς και κηδεύτηκε στο κοιμητήριο της Καλαμαριάς.

Τον Γιαννάκο, που έφυγε πλήρης ημερών, 89 ετών, αποχαιρέτησε ο πρώην δήμαρχος Καλαμαριάς Χριστόδουλος Οικονομίδης επισημαίνοντας πως : ” Μέσα στην ψυχή σου είχες την αγάπη για την γυναίκα σου, τα παιδιά σου τους συγγενείς σου και τους φίλους σου. Υπήρξες σημαντικός και καλός άνθρωπος, για τα παιδιά σου, τους απλούς ανθρώπους, αυτούς που είχαν ανάγκη και πάντα βοηθούσες, όπως μπορούσες. Πάντα έδειχνες ενδιαφέρον για τους φίλους σου και τον τόπο σου. Τους είχες όλους σαν παιδιά σου και για αυτό σε αγαπούσαν και σέβονταν. Γιάννη, σ΄ έχω μέσα στην καρδιά μου και εκ μέρους των κατοίκων της Καλαμαριάς θέλω να σε αποχαιρετήσω. Καλό ταξίδι Γιάννη “.

 

Ο Ευάγγελος Βαντζίδης είπε μεταξύ των άλλων στον επικήδειο του : ” Ήσουν η καρδιά στις παρέες, με τις έξυπνες ιδέες σου, το χιούμορ σου, την ζωντάνια σου. Έγινες ευρύτερα γνωστός με τις θαυμάσιες δραστηριότητες σου. Διέπρεψες. Υπήρξες καλός , μεγαλόψυχος και ευαίσθητος. Ήσουν αγαπητός σε όλους. Και όλοι μιλούσαν για σένα με αγάπη και σεβασμό. Κανείς δεν θα ξεχάσει τα χρόνια του Προσκοπισμού. Ο Εθνικός Σιδηροκάστρου στα δικά σου χρόνια διακρίθηκε και έζησε ημέρες δόξας. Αγάπησες με πάθος και τρυφερότητα την σύζυγο σου και τα παιδιά σου. Αρχηγέ, δάσκαλε και φίλε σε αποχαιρετούμε . Η παρουσία σου μα ήταν απαραίτητη. Η απουσία σου μας δημιουργεί ενα τεράστιο κενό και θλίψη. Καλό παράδεισο φίλε Γιάννη “.

 

Μεταξύ των άλλων είδαμε στην κηδεία του :

Παλιούς Προσκόπους : Αθανάσιος Σπάσης ( πρώην δήμαρχος Σιδηροκάστρου), Νίκος Γαλανός, Κώστας Τοπολίγκας, Κυριάκος Κατσαφέρης, Κώστας Κούρτογλου, Νίκος Βερβέρης, Απόστολος Ράσκος, Παναγιώτης Πούγγουρας, Αθανάσιος Βάβαλης, Κώστας Ντούντος, Νίκος Μπουρνής.

Παλιούς παίκτες του Εθνικού : Κώστας Βάβαλης, Θωμάς Σιββάς, Αδάμ Παρίσης, Γιάννης Μπόλας, Γιώργος Χοτζούδης, Μιχάλης Τσαντικίδης, Νίκος Ντούντος, Τριαντάφυλλος Ιωαννίδης, Γιώργος Φουρτούνας, Κάρολος Ουζούνης, Βασίλης Τραϊανόπουλος ( Πανσερραικός – Καλαμαριά).   

Επίσης : Ο δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης, ο πρώην δήμαρχος Καλαμαριάς Χριστόδουλος Οικονομίδης, η πρόεδρος του Συλλόγου Σιδηροκαστρινών Θεσσαλονίκης Βασιλική Σπάση με τον σύζυγο της , ο Νίκος Εμμανουηλίδης απο τον Σύλλογο Σιδηροκαστρινών Θεσσαλονίκης, ο Γιώργος Τσαλτατζινός, ο Κυριάκος Πασματζίδης,  ο γιος του καθηγητή Αζά, ο πρώην βουλευτής Γιαννάκης Χρίστογλου με τον γιο του,ο  Μάκης Ιωαννίδης,η  Μαρία Τζήκα – Αβραμίδου, ο Ευάγγελος Βαντζίδης, ο Λεωνίδας Κασάπης,  ενω  στον καφέ ήταν ο δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης.

Οι φωτογραφίες είναι του Γιώργου Τσαλτατζινού 



 

 







 

 


 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *