Στο Ευρωκοινοβούλιο η εξόρυξη χρυσού σε Χαρωπό – ‘ Αγκιστρο με πρωτοβουλία του υποψήφιου δημάρχου Σιντικής Κ. Ιωαννίδη

Αριθμό πρωτοκόλλου έλαβε η επιστολή του υποψήφιου δημάρχου Σιντικής Κωνσταντίνου Ιωαννίδη προς το Ευρωκοινοβούλιο για την εξόρυξη χρυσού στην περιοχή του Αγκίστρου.

 

Για το μείζον αυτό θέμα που απασχολεί την περιοχή, ο κ. Ιωαννίδης έχει αποστείλει επιστολές προς την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης,  τον Ε.Ο.Τ.  – Επιτροπή Ιαματικών Πηγών Ελλάδος, τα κεντρικά γραφεία Ραμσάρ και προς το Ευρωκοινοβούλιο, υπόψη της επιτροπής περιβάλλοντος.

Η επιστολή ανέφερε τα εξής: «Δια του παρόντος θα ήθελα να σας ενημερώσω για την απόφαση Α.Π. Δ7/Β/Ερ.Περ./15245/2807 την οποία και σας αποστέλλω που αφορά τα Μαύρα Λιθάρια στο νομό Σερρών. Το πρώτο ερώτημα μου είναι το εξής: μήπως η εν λόγω απόφαση δεν σέβεται τη νομοθεσία περί προστασίας των ιαματικών πηγών; Στην συγκεκριμένη περιοχή βρίσκονται οι ιαματικές πηγές Σιδηροκάστρου και Αγκίστρου. Το δεύτερο μου ερώτημα είναι το εξής: μήπως η εν λόγω απόφαση δεν σέβεται τη σύμβαση Ραμσάρ που προστατεύει την λίμνη της Κερκίνης και αποτελεί περιοχή του Ευρωπαϊκού Δικτύου «Φύση 2000» ή «Natura 2000»; Η λίμνη της Κερκίνης βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την περιοχή που έχει παραχωρηθεί».

Σύμφωνα με τον κ.Ιωαννίδη «τα ερωτήματα που έχουμε θέσει στο ευρωκοινοβούλιο, όσον αναφορά την εξόρυξη του χρυσού έχουν πλέον μετά από αρκετό διάστημα  και επισήμως καταχωρηθεί και πρωτοκολληθεί.

 

 

Τονίζω ότι το αποτέλεσμα της ενέργειας δεν γνωρίζουμε εάν θα είναι θετικό η αρνητικό. Η ουσία είναι ότι όταν μάχεσαι για κάτι θα πρέπει τουλάχιστον να προσπαθήσεις  γι’ αυτό. Παροτρύνω όλους τους πολίτες να με μιμηθούν, όσο περισσότεροι το αναφέρουν το θέμα, τόσο το καλύτερο. Ελπίζω επιτέλους και όλα τα πολιτικά πρόσωπα  να αναλάβουν τις ευθύνες τους και  να κάνουν ενέργειες επί τις ουσίας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *