Συμπαράσταση συλλόγου “Μαύρος Βράχος” στην ανασκαφή στην Θερμοπηγή

Ο σύλλογος Σπηλαιολογίας Σιντικής «ο Μαύρος Βράχος» βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει, ότι θα συμπαρασταθεί στο σπουδαιότατο έργο της  παλαιοντολογικής ανασκαφής, που θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή Θερμοπηγής, από φοιτητές των Πανεπιστημίων  Βιέννης και  Α.Π.Θ. 

 

   Έχει προγραμματιστεί στις 26 Αυγούστου να βρίσκονται στο Σιδηρόκαστρο η αυστριακή καθηγήτρια Παλαιοντολογίας με 10 φοιτητές της, καθώς και η αναπληρώτρια καθηγήτρια του Α.Π.Θ. Τσουκαλά         Ευαγγελία με 4 έλληνες φοιτητές  στις 23 Αυγούστου για να εργαστούν στη Θερμοπηγή έως την 1 Σεπτεμβρίου.

   Η κ. Τσουκαλά ίδρυσε και το Παλαιοντολογικό Μουσείο στη Μηλιά των Γρεβενών όπου εκτίθεται χαυλιόδοντας ελέφαντα 5 μέτρων για τον οποίο παγκόσμια τιμήθηκε με το βραβείο Γκίνες. Αξίζει λοιπόν τη συμπαράσταση και τη φιλοξενία μας στην οποία συνέβαλε ο Σύλλογος για να ολοκληρωθεί το έργο στη Θερμοπηγή.  Στο σχολείο του χωριού που λειτουργεί προσωρινά ως Μουσείο, τοποθετήθηκαν διάφορα σπάνια παλαιοντολογικά ευρήματα 5 έως 7 εκατομμυρίων χρόνων. Το σπανιότερο παγκόσμια που κοσμεί τον τόπο μας είναι το αγκοιλοθήριο.

.Εμφανίζεται ομάδα αυστριακών φοιτητών με την καθηγήτριά τους από αριστερά με το άσπρο μπλουζάκι. Όλοι είναι σκυμμένοι και με πολύ ενδιαφέρον και αγάπη στο έργο τους, αποκολλούν από το έδαφος της περιοχής Θερμοπηγής σπουδαία παλαιοντολογικά ευρήματα.. Από δεξιά ο Ελευθεριάδης Ελευθέριος, η κ. Τσουκαλά Ευαγγελία και η  κ. Παπαφωτίου Αριάδνη  δημοσιογράφος της ΕΡΤ3  

 

    Ο Σύλλογός μας ευχαριστεί το Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ. κ. Μακάριο για τη φιλοξενία που θα προσφέρει σε 16 παλαιοντολόγους αυστριακούς και έλληνες στο  πρώην οικοτροφείο θηλέων, που βρίσκεται στην Αγία Ζώνη.

   Ανακοινώνεται ότι έχει προγραμματιστεί ξενάγηση στην περιοχή Ζεστών Νερών και Μαύρου Βράχου την Παρασκευή 30 Αυγούστου και στη συνέχεια διάβαση του σπηλαίου Ζεστών Νερών.

  Θα είναι τιμή και χαρά για το Σύλλογό μας η συμμετοχή όσων επιθυμούν να μας ακολουθήσουν.

    Ανακοινώνεται ακόμη ότι το 16ο  Πανελλήνιο Σπηλαιολογικό Συνέδριο του έτους 2013 θα γίνει στην Κρήτη από 29 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου, στο χωριό Καρύδι, που περιβάλλεται από πολλά σπήλαια και βρίσκεται στην ορεινή  Σητεία.

Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του προέδρου στις παλαιοντολογικές ανασκαφές, θα εκπροσωπήσει το Σύλλογό μας στο Συνέδριο αυτό η Ελευθεριάδου Ιουλία αρχιτέκτονας, που είναι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου. Θα παρουσιάσει  δύο θέματα :  Σεμινάρια σπηλαιολογίας στην περιοχή Σιδηροκάστρου του έτους 2013 και  Εικόνες από τα σημαντικότερα σπήλαια της περιοχής Σιδηροκάστρου. 

 

 

Ελευθεριάδης Ελευθέριος  .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *