Συνάντηση Μιχ. Τζελέπη με Απ. Τζιτζικώστα για τον δρόμο Ν. Πετρίτσι – Καστανούσα

Με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τιζτιζκώστα συναντήθηκε την Δευτέρα (27.3.17), ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μιχάλης Τζελέπης, στον οποίο έθεσε το θέμα του οδικού άξονα Γέφυρας Στρυμόνα – Καστανούσας.

 

Κατά την συνάντηση ο κ. Τζιτζικώστας ενημέρωσε τον βουλευτή ότι τα χρήματα που θα δοθούν την φετινή χρονιά από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τα έργα οδοποιίας στον Ν. Σερρών ανέρχονται στα 3,5 εκατομμύρια.

Μία από τις πρώτες προτεραιότητες της Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας είναι η αποκατάσταση του Οδικού Άξονα Γέφυρας Στρυμόνα (Ν. Πετρίτσι)-Καστανούσα (Όρια Κιλκίς) σε επίπεδο σήμανσης, φωτισμού και συντήρησης-επισκευής λακκουβών του δρόμου.

Όπως είπε ο Περιφερειάρχης, δεν υπάρχει ακόμα ολοκληρωμένη μελέτη για το εν λόγω Τμήμα του Οδικού Άξονα. Προσφάτως, έχει ξεκινήσει να υλοποιείται και η πολύ σημαντική καθυστέρησή της οφείλεται κυρίως σε οικονομικούς λόγους, καθώς εκτιμάται ότι θα χρειαστεί να δαπανηθούν πλέον των 500.000 ευρώ για την διεξαγωγή αυτής.

 

Αμέσως μετά ο κ. Τζελέπης δήλωσε πως συνεχίζει την προσπάθεια για την επίλυση ενός τόσο σημαντικού ζητήματος για τον Ν. Σερρών και σε  πρώτο επίπεδο, θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης αλλά και με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών  προκειμένου να βρεθεί λύση εξεύρεσης πόρων μέσα από τα διάφορα εγκεκριμένα προγράμματα των δύο Υπουργείων. Σε κάθε περίπτωση, η αποκατάσταση του Οδικού Άξονα είναι ένα θέμα που μας αφορά πλέον όλους, διότι κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

 

Της συνάντησης με τον Περιφερειάρχη προηγήθηκαν δυο ερωτήσεις στην Βουλή απο τον κ. Τζελέπη, προς τους υπουργούς Υποδομών και Εσωτερικών.

 

 

 

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

___________________________

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΖΕΛΕΠΗΣ

Βουλευτής Ν. Σερρών – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

Αθήνα, 27-3-2017

 

 

Δελτίο Τύπου

 

Συνάντηση Μ. Τζελέπη με Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για το Τμήμα Οδικού Άξονα Γέφυρας Στρυμόνα(Ν. Πετριτσίου)-Καστανούσα (Όρια Ν. Κιλκίς)

 

Με την υπ΄ αριθμόν Α.Π.: 2640/17-1-2017 Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης, είχε θέσει προς τους Υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χρήστο Σπίρτζη και Εσωτερικών, κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη «τους πολλαπλούς κινδύνους από την ακαταλληλότητα του Τμήματος Οδικού Άξονα Γέφυρας Στρυμόνα Ν. Πετριτσίου-Καστανούσα (Όρια Κιλκίς)».

Με τις υπ’ αριθμόν Α.Π.: 711/27-1-2017 και Α.Π.: 202/28-2-2017 Απαντήσεις που έλαβε από τους κ.κ. Χρήστο Σπίρτζη και Παναγιώτη Σκουρλέτη αντιστοίχως,

 

 ο μεν Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών δήλωνε ότι: «Ο αναφερόμενος σ’ αυτό οδικός άξονας δεν περιλαμβάνεται στις αρμοδιότητες των Υπηρεσιών του Υπουργείου μας. Η εν λόγω αρμοδιότητα ανήκει στις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Επιπλέον, δεν έχει περιέλθει στην Υπηρεσία αίτημα για χρηματοδότηση εργασιών του ή βελτίωσης του ή άλλων».

 

Ο δε Υπουργός Εσωτερικών τόνιζε ότι: «τα χρήματα για τα δημόσια έργα κατανέμονται στις Περιφέρειες της Χώρας από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους. Έχει σταλεί σχετικό Ερώτημα από το Υπουργείο Εσωτερικών προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για αναζήτηση στοιχείων για το θέμα αυτό».

 

Μετά από τις δύο αυτές απαντήσεις, ο κ. Τζελέπης πραγματοποίησε συνάντηση, σήμερα, Δευτέρα 27-3-2017 με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολο Τζιτζικώστα στα γραφεία της Περιφέρειας, στην Θεσσαλονίκη.

 

Στην συνάντηση, ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι: «Τα χρήματα που θα δοθούν την φετινή χρονιά από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τα έργα οδοποιίας στον Ν. Σερρών ανέρχονται στα 3,5 εκατομμύρια. Μία από τις πρώτες προτεραιότητες της Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας είναι η αποκατάσταση του Οδικού Άξονα Γέφυρας Στρυμόνα (Ν. Πετρίτσι)-Καστανούσα (Όρια Κιλκίς) σε επίπεδο σήμανσης, φωτισμού και συντήρησης-επισκευής λακκουβών του δρόμου. Πράγματι, δεν υπάρχει ακόμα ολοκληρωμένη μελέτη για το εν λόγω Τμήμα του Οδικού Άξονα. Προσφάτως, έχει ξεκινήσει να υλοποιείται και η πολύ σημαντική καθυστέρησή της οφείλεται κυρίως σε οικονομικούς λόγους, καθώς εκτιμάται ότι θα χρειαστεί να δαπανηθούν πλέον των 500.000 ευρώ για την διεξαγωγή αυτής».

 

Ο κ. Τζελέπης, μετά τη συνάντηση του με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:

 «Συνεχίζω την προσπάθεια για την επίλυση ενός τόσο σημαντικού ζητήματος για τον Ν. Σερρών. Σε πρώτο επίπεδο, θα πραγματοποιήσω συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης αλλά και με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών  προκειμένου να βρεθεί λύση εξεύρεσης πόρων μέσα από τα διάφορα εγκεκριμένα προγράμματα των δύο Υπουργείων. Σε κάθε περίπτωση, η αποκατάσταση του Οδικού Άξονα είναι ένα θέμα που μας αφορά πλέον όλους, καθώς καθημερινά μπαίνουν σε κίνδυνο οι ζωές των συμπολιτών μας και δεσμεύομαι ότι θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια από την θέση ευθύνης που βρίσκομαι προκειμένου να επιλυθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *