Σύσκεψη για την «ψηφιακή εποχή» στο Διοικητήριο. Πρόβλημα με «νεκρές περιοχές» στον Νομό

Το πρόβλημα που εντοπίζεται σε ορισμένες περιοχές των δήμων Αμφίπολης, Νέας Ζίχνης και Σιντικής, όσον αφορά στην ψηφιακή εκπομπή συζητήθηκε σε συνάντηση που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης με τους δημάρχους Αμφίπολης Κώστα Μελίτο και Σιντικής Φώτη Δομουχτσίδη .

 

Όπως είναι γνωστό, από την Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 2:00 π.μ. θα υπάρξει και στην περιφερειακή ενότητα Σερρών παύση του αναλογικού τηλεοπτικού σήματος με ταυτόχρονη έναρξη του ψηφιακού. Ο προβληματισμός που διατυπώνεται αφορά ορισμένες «νεκρές» περιοχές στους προαναφερόμενουςς δήμους , καθώς η τεχνολογική υποδομή δεν επιτρέπει να υπάρχει σ’ αυτές τηλεοπτικό σήμα. Συγκεκριμένα, στον δήμο Αμφίπολης ζήτημα εγείρεται για την Αμφίπολη και τα Κερδύλλια , στον δήμο Νέας Ζίχνης για την Αγριανή, τον Σφελινό, την Λευκοθέα και τον Σ.Σ. Αγγίστας και στον δήμο Σιντικής για τον Προμαχώνα, το Άγκιστρο, το Αχλαδοχώρι, το Καρυδοχώρι και το Καπνόφυτο.

sinantisi DIGEAΟι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης αναζήτησαν τρόπους αντιμετώπισης της κατάστασης, τονίζοντας την ανάγκη να έχουν όλες οι περιοχές των Σερρών πρόσβαση στη νέα ψηφιακή εποχή. Προς αυτή την κατεύθυνση αποφασίστηκε να υπάρξει επικοινωνία με την εταιρία DIGEA προκειμένου να τεθεί υπ’ όψιν το πρόβλημα που ανακύπτει και να αναζητηθούν λύσεις.

Πάντως τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης όσο και οι δήμαρχοι τόνισαν πως σε περίπτωση που δεν διευθετηθεί το θέμα , θα συνεργαστούν ώστε να το προωθήσουν προς λύση σε κεντρικό επίπεδο.

 

« Ούτε το μικρότερο χωριό της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών δεν πρέπει να μείνει αποκλεισμένο από την πληροφόρηση» τόνισαν τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης, όσο και οι δήμαρχοι επισημαίνοντας μάλιστα και την ιδιαίτερη ευαισθησία της περιοχής μας σε θέματα ενημέρωσης λόγω του παραμεθόριου χαρακτήρα της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *