Σύσκεψη για τη διανομή των βοσκοτόπων στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών

Σύσκεψη για το μείζον θέμα της διανομής των βοσκοτόπων πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 24 Οκτωβρίου  με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, σε συνέχεια της συνάντησης που είχαν  την Πέμπτη οι τοπικοί φορείς  για το ζήτημα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Καρασμάνη. 

Ο Γιάννης Μωυσιάδης  ανέλυσε σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν το αμέσως προσεχές διάστημα ώστε να υπάρξει δίκαιη κατανομή των ήδη μειωμένων επιλέξιμων εκτάσεων.

Ο κ. Μωυσιάδης ενημέρωσε πως οι δήμοι, με βάση τα στοιχεία που έχουν παραλάβει από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τις ΕΑΣ , πρέπει να προχωρήσουν τάχιστα στην διανομή των επιλέξιμων εκτάσεων ώστε να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία εντός του χρονικού πλαισίου που έχει τεθεί.. Παράλληλα επισήμανε πως από το 2015 το πρόβλημα με τους βοσκότοπους δεν θα υφίσταται αφού οι επιλέξιμες εκτάσεις θα αυξηθούν, βάσει του νόμου 4264/14 αλλά και της συνεννόησης που έχει γίνει από την εθνική μας αντιπροσωπεία με την Ε.Ε. Ο αντιπεριφερειάρχης κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους να κινηθούν τάχιστα ώστε να μην υπάρξει παρέκκλιση από τις προθεσμίες που τίθενται.

 Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Δημήτρης Τσιτσιλίδης  αντιδήμαρχος Νέας Ζίχνης,  Γιώργος Στόικος και Μιχάλης Κετσετζής αντιδήμαρχοι Εμμανουήλ Παπά, Απόστολος Μπαλάσκας αντιδήμαρχος Ηράκλειας , Γιάννης Γιαζιτζής δημοτικός σύμβουλος Αμφίπολης, Μιχάλης Σουλιώτης Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας Δήμου Σερρών, Ελπίδα Σιδηροπούλου Πρόεδρος Κτηνοτρόφων Ν.Σερρών, Κωνσταντίνος Οικονόμου Προϊστάμενος ΟΠΕΚΕΠΕ Ν.Σερρών, Αθανασία Φρανκάλα Διευθύντρια Ένωσης Αγροτών Ν.Σερρών, Αθανάσιος Μαλλιάρας Υπεύθυνος Φορέα Σύνταξης Δηλώσεων ΟΣΔΕ.

 

  Τόσο οι εκπρόσωποι των δήμων όσο και οι κτηνοτρόφοι εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι για ακόμη μία χρονιά βρίσκονται αντιμέτωποι με αυτό το σοβαρό πρόβλημα που ζημιώνει οικονομικά τους κτηνοτρόφους ,θέτοντας στον Αντιπεριφερειάρχη τους προβληματισμούς τους για την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί. Τελικά αυτό που αποφασίστηκε είναι ο κάθε δήμος να λάβει την απόφαση για πώς θα κινηθεί ,κατόπιν συνεννόησης με τους κτηνοτρόφους της κάθε περιοχής. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *