Τέσσερεις οι υποψήφιοι δήμαρχοι στον δήμο Σιντικής

Στις 24 Νοεμβρίου ο κ. Σάββας Κοσμίδης ανακοινώνει την υποψηφιότητα του για τον δήμο Σιντικής, ανεβάζοντας τον αριθμό των υποψηφίων στους τέσσερεις. Προηγήθηκαν οι κύριοι Νίκος Δροβατζίκας, Nίκος Δεμερτζής και Φώτης Δομουχτσίδης. 

 

 

Ο κ. Κοσμίδης είχε διεκδικήσει τον δήμο Σιδηροκάστρου  ανεπιτυχώς το 2006, απέναντι στον κ. Αθανάσιο Σπάση. Τότε ο κ. Σπάσης είχε λάβει 5.294 ψήφους και ποσοστό 60,12% και 13 έδρες και ο κ. Κοσμίδης 3.511 ψήφους και ποσοστό 39,88% και οκτώ έδρες.

 

 

 

 

 

 

 

Για δεύτερη φορά τον δήμο Σιντικής διεκδικεί  ο κ. Δομουχτσίδης, ο οποίος στις εκλογές του 2010 με τον συνδυασμό “Νέα Εποχή” είχε λάβει 4.462 ψήφους και ποσοστό 20,7%, ο κ. Αθανάσιος Σπάσης ” Πρώτη Δύναμη” είχε λάβει 6.854 ψήφους και ποσοστό 31,8%, ενώ ο κ. Απόστολος Καρύδας “Ενότητα και Ελπίδα ΄΄ έλαβε 10.239 ψήφους και 47,5%. Την δεύτερη Κυριακή ο Καρύδας έλαβε 9.667 ψήφους και ποσοστό 55,59%, οπότε και εκλέγεται δήμαρχος, ενώ ο κ. Σπάσης έλαβε 7.723  και ποσοστό 44,41% . Ο κ. Δομουχτσίδης είναι και ο μόνος μέχρι τώρα που ανακοίνωσε 140 άτομα που τον στηρίζουν σε αυτή την εκλογική μάχη.  

 

 

 

Ο κ. Δεμερτζής, στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση επιχείρησε και πάλι να θέσει υποψηφιότητα, αλλά αν και έλαβε το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τις  τότε πληροφορίες, τελικά δεν έθεσε υποψηφιότητα.  Πριν μερικές εβδομάδες πραγματοποίησε μια πρώτη συνάντηση με τους υποστηρικτές του.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο κ. Δροβατζίκας θα διεκδικήσει τον δήμο για πρώτη φορά.

Και οι τέσσερεις υποψήφιοι δηλώνουν ακομμάτιστοι, πολυκομματικοί και αποφεύγουν “σαν τον διάολο το λιβάνι” τα κόμματα.

 

Στο μεταξύ ο πρώην δήμαρχος κ. Αθανάσιος Σπάσης όπως δήλωσε στο “Κάστρο Σιντικής” πως θα στηρίξει τον κ. Σάββα Κοσμίδη, λόγο κουμπαριάς.

Οι τέσσερεις υποψηφιότητες είναι μέχρι τώρα, διότι αν τελικά αλλάξει ο νόμος και οι εκλογές διεξαχθούν με δυο κάλπες, μια για εκλογή δημάρχου και μια για εκλογή δημοτικού συμβουλίου, προφανώς και θα αλλάξουν όλα τα δεδομένα στις υποψηφιότητες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *