Τα αστέρια του μέλλοντος έλαμψαν στο Σιδηρόκαστρο

Στο επίκεντρο του παγκοσμίου μπάντμιντον βρέθηκε για τέσσερις μέρες το Σιδηρόκαστρο που φιλοξένησε με πολύ μεγάλη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία το Διεθνές τουρνουά μπάντμιντον Youth u11, u13, u15 και Junior u19.

 

Οι κορυφαίοι του αθλήματος σε αυτές τις ηλικίες, συνολικά 250 αθλητές στο youth και 100 στο junior πρόσφεραν πλούσιο θέαμα και συγκινήσεις σε όσους βρέθηκαν στις εξέδρες του κλειστού γυμναστηρίου Σιδηροκάστρου, στη «μέκκα» του μπάντμιντον στην Ελλάδα. Οι αγώνες είχαν και αγωνιστική επιτυχία με τους Έλληνες αθλητές να κατακτούν αρκετά μετάλλια και να ανεβαίνουν στο βάθρο των νικητών.

Συγκινητικές στιγμές στην απονομή των μεταλλίων

 

Απόλυτα ικανοποιημένη από τη διοργάνωση εμφανίστηκε με δηλώσεις της στην ΕΡΤ Σερρών η πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αντιπτέρισης κ. Βικτωρία Χατζήνα:   «Για 4η συνεχή χρονιά η διοργάνωση φιλοξενήθηκε στο Σιδηρόκαστρο και η φετινή ήταν κάτι το απρόσμενο.  Είχαμε  επιτυχίες, κατακτήσαμε πολύ καλές θέσεις στις ηλικίες 11, 13 και 15 και παρακολουθήσαμε συγκινητικές στιγμές στην απονομή των μεταλλίων  Είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι, πρώτα από τη διοργάνωση και την  συμμετοχή 15 χωρών και δεύτερον για την αγωνιστική παρουσία και τις νίκες των αθλητών και των αθλητριών μας. Είναι πολύ δύσκολο να καταφέρνεις να είσαι στο βάθρο ανάμεσα σε αυτές τις χώρες που το μπάντμιντον είναι το κύριο άθλημα τους και φυσικά έχουν καλύτερες συνθήκες προπόνησης. Το άθλημα μας βρίσκεται σε άνοδο λόγω των προπονητών και το μεράκι των αθλητών μας».

Ο Δήμαρχος Σιντικής κ. Φώτης Δομουχτσίδης με την πρόεδρο της ομοσπονδίας κ. Χατζήνα και τον αντιπρόεδρο Οδυσσέα Μπακούρα

 

 

-Για τους στόχους της ομοσπονδίας η κ. Χατζήνα είπε στην ΕΡΤ Σερρών:

 

«Στόχος μας είναι να ανεβούμε στο βάθρο μιας Παγκόσμιας ή Πανευρωπαϊκής διοργάνωσης.  Αυτό είναι το όραμα μας και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε γιατί υπάρχει ζήλος από τους αθλητές, τους προπονητές και το Δ.Σ. της ομοσπονδίας. Βέβαια το μεράκι μας είναι οι Ολυμπιακοί αγώνες και σίγουρα θα το καταφέρουμε αφού έχουμε και τη στήριξη του κ. Καπράλου που μας βοηθάει πάρα πολύ. Στους επόμενους Ολυμπιακούς θα είμαστε εκεί».

Πλούσιο θέαμα από τους μικρούς αθλητές

 

 

-Για την επιλογή του Σιδηροκάστρου να διοργανώσει για ακόμη μία χρονιά το Διεθνές τουρνουά είπε:

 

«Πραγματικά είναι τιμή μας διότι ο Δήμος Σιντικής και ο Πρόεδρος της Αθλητικής Πολιτιστικής Δράσης ανέλαβαν τη συνδιοργάνωση αυτού του Διεθνές τουρνουά αλλά και του επόμενου στις 4 Μαΐου με το «Ηellas international» και τους ευχαριστώ ακόμη μια φορά γιατί είναι οι χορηγοί μας και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό για εμάς ως ομοσπονδία που ακόμα δεν έχουμε πάρει την κρατική επιχορήγηση. Είναι ένα μεγάλο γεγονός για τους κατοίκους του Σιδηροκάστρου που φιλοξένησαν 350 αθλητές από 15 χώρες. Σίγουρα  είναι πρωτάκουστο για μια περιοχή να φιλοξενεί έναν τόσο μεγάλο αριθμό ανθρώπων για μια διοργάνωση γιατί αν βάλουμε και τους γονείς περίπου 500 βρέθηκαν για τέσσερις μέρες στο Σιδηρόκαστρο και στο Νομό Σερρών. Αυτός είναι ο αθλητικός τουρισμός που δίνει οικονομική ανάσα σε μια περιοχή»

Η πρόεδρος της ομοσπονδίας Βικτωρία Χατζήνα μίλησε στην ΕΡΤ

 

Μετάλλιο για Μπουλίο και Μπάρτζου

 

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν  ο Μάριος Μπουλίος και η Παντελία Μπάρτζου στο μικτό διπλό U19 στο Διεθνές τουρνουά Μπάντμιντον που διεξήχθη στο Σιδηρόκαστρο και συνδιοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Αντιπτέρισης και ο Δήμος Σιντικής. Οι Έλληνες διεθνείς βγήκαν νικητές από τον «εμφύλιο» με αντίπαλους τους Μιχάλη Παναγιώτου και Ελένη Μουτεβελίδου και μετά από ένα συναρπαστικό προημιτελικό επικράτησαν με 2-1.

Στα ημιτελικά κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τους πανίσχυρους Τούρκους αθλητές Σονμέζ – Οζενγκούλ, που στη συνέχεια κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο. Το ελληνικό δίδυμο ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και διεξήχθησαν πολλά μεγάλα ράλι, αλλά στο τέλος οι Τούρκοι επικράτησαν με 2-0. Αυτή ήταν η Ελληνική διάκριση στο U19 ενώ στις μικρότερες κατηγορίες οι Έλληνες αθλητές ανέβηκαν πολλές φορές στο βάθρο.

 

Τα μετάλλια των αγώνων

 

 

 

 



Στο κέντρο η Παντελία Μπάρτζου και ο Μάριος Μπουλίος που κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Και μια αναμνηστική φωτογραφία από την απονομή.Εξαιρετική δουλειά από το γραφείο τύπου της ομοσπονδίας

 

 

 

 

 

 

 

Βασίλης Αναστασιάδης

 

Πηγή : ΕΡΤ Σερρών 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *