Την επανακυκλοφορία του τοπικού τραίνου Θεσσαλονίκη – Ροδόπολη – Σιδηρόκαστρο – Σέρρες ζητούν κάτοικοι του Δήμου Σιντικής

Την επανακυκλοφορία του τοπικού τραίνου Θεσσαλονίκη – Ροδόπολη – Σιδηρόκαστρο – Σέρρες ζητούν κάτοικοι της περιοχής Ροδόπολης  με ψήφισμα  τους στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Οι πολίτες ζητούν την υποστήριξη του ψηφίσματος με όσο το δυνατόν περισσότερες υπογραφές Μέχρι σήμερα συγκεντρώθηκαν περισσότερες απο 500 υπογραφές  κάτοικοι υπέρ της επαναλειτουργίας  της σιδηροδρομικής γραμμής.  

Όπως αναφέρουν οι κάτοικοι :

Tο τοπικό τραίνο Θεσσαλονίκης – Σερρών είναι το μοναδικό μέσο Μαζικής μεταφοράς από Κιλκίς, Χέρσο, Δοϊράνη, Μουριές, Κερκίνη και Σιδηρόκαστρο τόσο προς Σέρρες όσο και Θεσσαλονίκη, το οποίο με δύο πλέγματα δρομολογίων εξυπηρετούσαν απόλυτα όλη την περιοχή μας.

Εδώ και 4 χρόνια έχουν καταργηθεί τόσο τα τοπικά (στο σύνολό τους), καθώς και τα υπόλοιπα υπεραστικά.

Η περιοχή αυτή είναι παραμεθόρια και μάλιστα με μοναδικό μέσο μαζικής μεταφοράς το τραίνο.

Στη γραμμή που διέρχεται των περιοχών μας κυκλοφορούν συρμοί που κινούνται μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Θεσσαλονίκης/Αθηνών (Μετεπιβίβαση), με αποτέλεσμα όχι μόνον να μην μπορεί να θεωρηθεί επαρκής αλλά ούτε καν άξια αναφοράς η συγκοινωνία;

Μάλιστα, τα εν λόγω εναπομείναντα τραίνα (ταχείες) και μεγαλύτερο κόστος έχουν και επιπλέον δε σταματούν στα μικρά χωριά, τα οποία δεν έχουν κανέναν άλλο τρόπο μεταφοράς από και προς τις έδρες των Δήμων και των Νομών μας.

Το αποτέλεσμα των παραπάνω ενεργειών είναι ότι σε μια μεγάλη έκταση της Βόρειας Ελλάδας δε μπορούν να μετακινηθούν οι πολίτες από τη μια περιοχή σε άλλη, παρά μόνο με τη χρήση ΙΧ αυτοκινήτου το οποίο – όπως είναι φυσικό – δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλα τα άτομα της ίδιας οικογένειας ταυτόχρονα.

Το μοναδικό μέσο που απομένει είναι το ΙΧ αυτοκίνητο;

Επίσης η χρήση του ΙΧ αυτοκινήτου δε μπορεί να αποτελεί μονόδρομο, αλλά όπως γίνεται σε πολλές χώρες της υπόλοιπης Ευρώπης, να παρέχεται η δυνατότητα στους πολίτες να μετακινηθούν με ΜΜΜ και μάλιστα σιδηροδρομικώς, αφού είναι ένα γρήγορο και οικολογικό μέσο μεταφοράς.

Εμείς εδώ στην απομακρυσμένη αυτή περιοχή της Ελλάδος γιατί να μην έχουμε ουσιαστικά μεταφορικά μέσα και κυριολεκτικά να μη μπορούμε να μετακινηθούμε;

Παρακαλώ να δρομολογηθούν ξανά τα τοπικά τραίνα Θεσσαλονίκης-Σερρών και μάλιστα με πυκνά δρομολόγια, αφού αποτελούν το μοναδικό μέσο συγκοινωνίας των παραπάνω περιοχών.

Αυτό είναι αίτημα όλων των κατοίκων των περιοχών αυτών. Είναι αδιανόητο πλέον ένας κάτοικος της περιοχής μας να μην μπορεί να μεταφερθεί στην ΈΔΡΑ του Δήμου του και να είναι αποκομμένος, ενώ υπάρχει τόσο σύγχρονη υποδομή.

 

Το πλέγμα των δρομολογίων, αυτή την περίοδο δεν εξυπηρετούν τους κατοίκους αυτών των περιοχών, γιατί δεν είναι τοπικού χαρακτήρα και το κυριότερο είναι πολύ λίγα με πολύ άσχημες ώρες αναχώρησης και άφιξης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *