Την πίτα του έκοψε το τμήμα Βόλεϊ του ΑΓΣΣ Ρούπελ

 Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016 στο Κλειστό Γυμναστήριο Σιδηροκάστρου έγινε η πρώτη κοπή Βασιλόπιτας του νεοσύστατου τμήματος Βόλεϊ του Συλλόγου Α.Γ.Σ.Σ Ρούπελ. Προηγήθηκε Αγιασμός από τον Αρχιμανδρίτη κ. Χριστόφορο εφημέριο του Ιερού Ναού της Ευαγγελιστρίας Σιδηροκάστρου. Την εκδήλωση αυτή τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Σάββας Κοσμίδης, Πρόεδρος του Α.Γ.Σ.Σ. Ρούπελ,  ο κ. Αναστάσιος Αβραμίδης, ως εκπρόσωπος του Δήμαρχου Σιντικής και ο κύριος Νέμτσας Κωνσταντίνος, Δντής του Δημοτικού Σχολείου Χαρωπού που είναι ένα από τα 4 σχολεία της περιοχής που κατεξοχήν τροφοδοτεί με μαθητές τις Ακαδημίες Βόλεϊ.

  Στην σύντομη ομιλία του ο Προέδρος του ΑΓΣΣ Ρούπελ κ. Σάββας Κοσμίδης τόνισε την επιθυμία του Συλλόγου για επανασύσταση του τμήματος βόλεϊ, το οποίο να λειτουργήσει σχεδόν 20 χρόνια, αλλά και την  ικανοποίησή του για τον τρόπο λειτουργίας του τμήματος.

  Μετά το λόγο πήρε ο προπονητής των Ακαδημιών κ. Κούρτογλου Ηλίας ο οποίος κυρίως επισήμανε:

1.         Την ικανοποίησή για την πολύπλευρη συμμετοχή των γονέων και την ένθερμη υποστήριξή τους στη όλη προσπάθεια που καταβάλλεται, ώστε να χτιστεί το οικοδόμημα του Βόλεϊ πάνω σε γερά θεμέλια.

2.         Τα κυριότερα πλεονεκτήματα του Βόλεϊ σαν κατεξοχήν ομαδικό άθλημα και που σέβεται το fair play.

3.         Τα πεπραγμένα κατά τους 4 μήνες προπονήσεων.

4.         Πληροφοριακά στοιχεία (συνολικός αριθμός παιδιών, τρόπος λειτουργίας των τριών γκρουπ κ.α.)

5.         Το οργανωτικό πλάνο για τις μελλοντικές δράσεις του Τμήματος( εγγραφή στα μητρώα της ομοσπονδίας Βόλεϊ, οργάνωση τουρνουά μίνι Βόλεϊ, κλείσιμο φιλικών αγώνων με σωματεία του Νομού, τύπωμα T-shirt με τα χρώματα του τμήματος που θα χρησιμοποιηθεί στα φιλικά που θα ακολουθήσουν κ.α.).

6.         Τη θέλησή του ώστε όλοι οι γονείς να γίνουν συνοδοιπόροι στο «ΟΡΑΜΑ και στην πίστη να προχωρήσουμε μπροστά».

  Ακολούθησε η κοπή της Βασιλόπιτας και τυχεροί αναδείχθηκαν: η αθλήτρια Δέσποινα Ταφλανίδου και από τους γονείς η Τσιριγώτη Θωμαή που παρέλαβαν από μία μπάλα Βόλεϊ. 

  Ακολούθως οι γονείς είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους όπου τρεις φορές την εβδομάδα τα παιδιά τους γυμνάζονται πολύπλευρα και εξασκούνται στις τεχνικές του Βόλεϊ . Τα δε παιδιά του Συλλόγου είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στου γονείς τους τι διδάχθηκαν τους τέσσερις αυτούς μήνες, όπως και να παίξουν χρησιμοποιώντας όλο το αθλητικό υλικό που ήταν στη διάθεσή τους. Ακόμη δόθηκε η δυνατότητα στους γονείς των αθλητών , αλλά και στα παιδιά να γνωριστούν μεταξύ τους, αλλά και μερικοί από αυτούς να «προβάλλουν» το ταλέντο τους παίζοντας βόλεϊ. 

  Ήταν η πρώτη συγκέντρωση του τμήματος Βόλεϊ που με την μαζικότητά και τον παλμό της τόνισε την δυναμική και τις προοπτικές που έχει το ωραίο αυτό άθλημα για την περιοχή μας γενικότερα. Όλοι συμφωνήσανε να επαναληφθεί η εκδήλωση με άλλη μορφή βέβαια ή σαν μια γιορτή του Βόλεϊ ή διοργανώνοντας ένα τουρνουά Βόλεϊ με αγωνιστικά και μη τμήματα.

 Μερικά στοιχεία για το νεοσύστατο τμήμα του Βόλεϊ του Α.Γ.Σ.Σ Ρούπελ:

 Ξεκίνησε την λειτουργία του στις 19 Σεπτεμβρίου και λειτουργεί μέχρι και σήμερα έχοντας εγγεγραμμένα περίπου 60 παιδιά ηλικίας 5 έως 14 ετών(αγόρια και κορίτσια) . Οι 60 μαθητές-αθλητές είναι χωρισμένοι σε 3 γκρουπ με βάση την ηλικία τους, αλλά και το επίπεδο των ικανοτήτων τους. Γίνονται 3 προπονήσεις την εβδομάδα. ΟΙ απαράβατες αρχές του τμήματος είναι:

1.         ο σεβασμός στις ατομικές ικανότητες και στα στοιχεία του χαρακτήρα του κάθε παιδιού από μέρους των άλλων παιδιών και των υπεύθυνων προπονητών,

2.         όλοι έχουν θέση στην ομάδα φτάνει να αγαπούν τον αθλητισμό και το Βόλεϊ ειδικότερα

3.         στηρίζουμε ο ένας τον άλλο και συνεργαζόμαστε γιατί το Βόλεϊ είναι το κατεξοχήν ομαδικό άθλημα

4.         η ομάδα είναι πάνω από το «εγώ»

5.         σεβασμός στο ευ αγωνίζεστε ή fair play

Υπεύθυνος του τμήματος είναι ο Ηλίας Κούρτογλου καθηγητής Φυσικής Αγωγής διορισμένος στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση ασκώντας για φέτος τα καθήκοντά του στο Δημοτικό σχολείο Χαρωπού και στο 3ο Δημοτικό Σιδηροκάστρου. Οι εγγραφές συνεχίζονται και κατά την διάρκεια όλου του σχολικού έτους μέχρι και την λήξη του. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι: 6974723453 και το mail: iliaskourt@yahoo.gr και σύντομα θα υπάρχει και σελίδα στο Facebook με αναφορές στις δράσεις του τμήματος Βόλεϊ.

   Οι προπονήσεις γίνονται στο Κλειστό Γυμναστήριο Σιδηροκάστρου ως εξής:

Γκρουπ Β ( νήπια, Α και Β Δημοτικού) : Τρίτη 15:30-16:30, Παρασκευή 17:00-18:00 και Σάββατο 10:00-11:00

Γκρουπ C ( Β , Γ και Δ Δημοτικού: Δευτέρα 15:00-16:00, Τρίτη 16:30-17:30 και Σάββατο 11:00-12:00

 

Γκρουπ D ( Ε, ΣΤ Δημοτικού και Γυμνάσιο) : Τετάρτη & Πέμπτη 14:45-16:00 και Σάββατο 12:00-13:00 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *