Τη δυσαρέσκειά τους προς τη δημοτική αρχή Σιντικής εκφράζουν με ψήφισμά τους οι πρόεδροι δημοτικών και τοπικών Κοινοτήτων

Αγανακτισμένοι και ανίκανοι να αντιμετωπίσουν τη μάχη της καθημερινότητας είναι οι προέδροι των τοπικών δημοτικών διαμερισμάτων στον Δήμο Σιντικής καθώς πολλά και διαρκώς αυξανόμενα τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν.


Πριν από μερικές ημέρες πραγματοποιήθηκε μια ευρεία σύσκεψη όλων των προέδρων των τοπικών διαμερισμάτων με τους προέδρους να παρουσιάζουν τα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή τους. Όλοι οι πρόεδροι με ψήφισμα που παραδώσανε στον δήμαρχο Σιντικής αλλά και στα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως έχουν χάσει τη μάχη της καθημερινότητας καθώς δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα με απλά πράγματα όπως κόψιμο χόρτων σε σχολικές μονάδες, φωτισμός κεντρικών πλατειών αφού δεν υπάρχουν χρήματα για αλλαγή καμμένων λαμπών κ.α.


Για το θέμα αυτό αναφέρθηκαν διεξοδικά στο Ράδιο Σιντική 92,1 FM και στην ενημερωτική εκπομπή «Φλας στα γεγονότα» με τον Δημήτρη Κώττα, δύο από τους προέδρους των δημοτικών διαμερισμάτων, ο Ιορδάνης Τριανταφυλλίδης πρόεδρος του Δ.Δ. Πετριτσίου και ο Παναγιώτης Κοσμίδης, πρόεδρος του Δ.Δ. Ροδόπολης.


Ο πρόεδρος του Πετριτσίου υποστήριξε πως το ψήφισμα αυτό άργησε να κατατεθεί στην δημοτική αρχή και πως θα έπρεπε να διατυπωθεί για να παρουσιαστούν τα προβλήματα που υπάρχουν στα χωριά του δήμου Σιντικής «Τα προβλήματα είναι τεράστια και ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι» ανέφερε ο κ. Τριανταφυλλίδης ενώ συμπλήρωσε πως όταν έλαβε μέρος στις προηγούμενες εκλογές και ζήτησε την ψήφο των πολιτών του είχε σκοπό να αντιμετωπίσει τα καθημερινά προβλήματα της περιοχής του καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων, κόψιμο χόρτων σε σχολικές μονάδες κοιμητήρια και πολλά άλλα κάτι το οποίο δεν έγινε γι΄ αυτό και υπέγραψε και αυτός το ψήφισμα των προέδρων.


«Περιμέναμε να βελτιωνόταν η κατάσταση στις περιοχές μας», τόνισε, «αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ και φτάσαμε στο σημείο να στείλουμε το ψήφισμα αυτό για να αφυπνίσουμε όσο μπορούμε την δημοτική αρχή ανέφεραν και οι δυο πρόεδροι των δημοτικών διαμερισμάτων. Σημείωσε ότι οι πρόεδροι είναι απλήρωτοι από την έναρξη του 2013». Να σημειωθεί ότι το ποσό της αποζημίωσης δεν ξεπερνά τα 290 ευρώ. 


Ο πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Ροδόπολης Παναγιώτης Κοσμίδης ανέφερε πως σε όλη την επικράτεια του δήμου Σιντικής από το Καπνόφυτο μέχρι και την Καστανούσα τα προβλήματα είναι κοινά σε όλα τα χωριά καθώς οι πρόεδροι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα με την καθημερινότητα. Οι πρόεδροι προχώρησαν στη σύνταξη κοινού ψηφίσματος για να αφυπνιστεί η δημοτική αρχή της Σιντικής καθώς και οι υπηρεσιακοί παράγοντες των οποίων η συμπεριφορά προκαλεί δυσαρέσκεια. Συμπλήρωσε πως κατά τη γνώμη του φταίει ο Καλλικράτης.


Η σύνταξη των “Ψιθύρων”, συμμερίζεται την αγωνία των προέδρων γιατί είναι αυτοί που έρχονται αντιμέτωποι και προσπαθούν να λύσουν όλα τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που παρουσιάζονται, όμως δεν πιστεύουμε ότι φταίει ο Καλλικράτης αλλά η κακή εφαρμογή του από ανθρώπους που έχουν πρόσωπο και ονοματεπώνυμο. Ας μην ξεχνάμε ότι η συνένωση των δήμων και των κοινοτήτων υπό τον Καλλικράτη σήμαινε και συγκέντρωση των προβλημάτων του κάθε Καποδιστριακού δήμου ξεχωριστά (οικονομικών και άλλων) σε έναν Καλλικρατικό δήμο. Προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τοπικούς άρχοντες και υπηρεσιακούς παράγοντες υπό τον νόμο του Καποδίστρια και διογκώθηκαν εξαιτίας και κακής διαχείρισης υπό τον νόμο του Καλλικράτη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις η Τοπική Αυτοδιοίκηση ανανεικνύεται ως θεσμός υψηλής αναξιοπιστίας.

Παραθέτουμε το ψήφισμα των προέδρων.

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ

ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΙΝΤΙΚΗΣ

 

Σήμερα, 14 Μαΐου 2013, ημέρα Τρίτη και ώρα 19:00 συνήλθαμε οι Πρόεδροι των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Σιντικής στο Νέο Πετρίτσι, έδρα της Δημοτικής Ενότητας Πετριτσίου.

Μετά από διαλογική συζήτηση και ανάλυση των προβλημάτων που απασχολούν τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας, συμφωνήσαμε και αποφασίσαμε ομόφωνα τα κάτωθι:

Εκφράζουμε τη δυσαρέσκειά μας προς την Δημοτική Αρχή και τους Υπηρεσιακούς Παράγοντες του Δήμου για την εν γένει συμπεριφορά τους στους Προέδρους των Κοινοτήτων.

Θεωρούμε απαράδεκτο να επισκέπτονται συνεργεία του Δήμου τα χωριά μας χωρίς να ενημερώνονται οι Πρόεδροι.

Υπάρχει έκδηλη η πεποίθηση ότι δεν αντιμετωπίζονται από τους Υπεύθυνους του Δήμου επαρκώς τα εύλογα προβλήματα των χωριών μας.

Στο δύσκολο έργο που ο καθένας ασκεί στην Κοινότητά του, δεν δίδεται η προσδοκώμενη και πρέπουσα σημασία και το ανάλογο ενδιαφέρον από την Δημοτική Αρχή.

Ίσως η ενεργοποίηση της Πάγιας Προκαταβολής ενδεχομένως να ήταν κάποια λύση.

Έχουμε χάσει τη μάχη της καθημερινότητας στα χωριά μας.

Ευελπιστούμε ότι στον υπόλοιπο χρόνο της θητείας μας η Δημοτική Αρχή θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει και να λύσει τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Μετά τη λήξη της θητείας μας ελπίζουμε να μπορούμε να κυκλοφορούμε στα χωριά μας, χωρίς να ντρεπόμαστε που ήμασταν Πρόεδροι την συγκεκριμένη περίοδο 2011  2014.

Οι παριστάμενοι Πρόεδροι Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων

Ανδρεάδης Θωμάς

Τριανταφυλλίδης Ιορδάνης

Ασλανίδης Ιωάννης

Καπαλίδης Ιωάννης

Κοσμίδης Παναγιώτης

Λούδης Ιωάννης

Παπαδόπουλος Νικόλαος

Ιωαννίδης Θεόδωρος

Καψιώχας Βασίλειος

Μαυροφρύδης Μιχαήλ

Λεοντιάδης Πασχάλης

Φραγκαλής Δημήτριος

Κοκμένογλου Ελευθέριος

Καραμπάσης Κωνσταντίνος

Γκότσικας Στέφανος

Κέππα Έλένη

Βερβέρης Φλώρος

Τσελεκίδης Αθανάσιος

Γραμματίκας Πασχάλης

Δόντσιος Δημήτριος

Κωνσταντινίδης Χαράλαμπος

Αναστασιάδης Κυριάκος

 

Πηγή : Ψίθυροι Σιντικής 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *