Το Εθνικό Κτηματολόγιο έφτασε στην Π.Ε. Σερρών

Λειτουργία γραφείων σε Σιδηρόκαστρο, Ηράκλεια και Σέρρες…

 

Η  ΕΚΧΑ Α.Ε., υπεύθυνη για την κατάρτιση και τήρηση του Εθνικού Κτηματολογίου (ΕΚ), κτηματογραφεί το νομό Σερρών από τον Ιούλιο του 2014, έχοντας αναθέσει τις αντίστοιχες εργασίες, ύστερα από διεθνή διαγωνισμό, με δύο (2) συμβάσεις σε Κοινοπραξία Μελετητικών Εταιρειών.

Η α΄ σύμβαση που αφορά τους ΟΤΑ Σιδηροκάστρου, Ηράκλειας και Σερρών, έχει ολοκληρώσει το 1ο στάδιο της σύνταξης του προκαταρκτικού υποβάθρου που απαιτείται για τη συλλογή των δηλώσεων ιδιοκτησίας, και προχωρά στο 2ο, αυτό της υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας, που προγραμματίζεται να αρχίσει στις αρχές του Μαΐου.

Μάλιστα ολοκληρώνεται και η διαδικασία ενοικίασης χώρων γραφείων από την ΕΚΧΑ Α.Ε., όπου θα στεγασθούν τα γραφεία Κτηματογράφησης των παραπάνω ΟΤΑ (Σιδηρόκαστρο : Αθηνών 5, πάνω από την πλατεία Ελευθερίας, Ηράκλεια : Ελ. Βενιζέλου & Γραικοπούλου, πρώην Τράπεζα Πειραιώς, Σέρρες : Ελ. Βενιζέλου 221) και εδώ θα κληθούν να υποβάλλουν τις δηλώσεις ιδιοκτησίας οι δικαιούχοι εμπράγματων δικαιωμάτων των αντίστοιχων περιοχών.

Η β΄ σύμβαση που αφορά τους ΟΤΑ Αμφίπολης, Βισαλτίας, Εμμανουήλ Παππά και Νέας Ζίχνης, εκπονεί το 1ο στάδιο του έργου ενώ το 2ο προγραμματίζεται για το καλοκαίρι.

Η όλη διαδικασία της κτηματογράφησης για τη δημιουργία του ΕΚ στο νομό θα διαρκέσει περίπου τέσσερα χρόνια και θα μας απασχολήσει πολύ τους προσεχείς μήνες που αρχίζει η υποβολή των δηλώσεων από τους πολίτες.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *