Το Νοέμβριο παραδίδονται δυο τμήματα της καθέτου οδού Προμαχώνα – Θεσσαλονίκης στην κυκλοφορία

Ως τα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται να παραδοθούν στην κυκλοφορία δυο νέα τμήματα της καθέτου οδού Προμαχώνα – Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για το τμήμα Στρομονοχωρίου – Κ. Αμπέλα και Στρυμονικού ως τις στροφές.

Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΑ Σερρών, ο προϊστάμενος του Τομέα Έργων και Ανάπτυξης της Εγνατίας Οδού κ. Μιχάλης Δώδος, τα δυο τμήματα του δρόμου θα δοθούν σε κυκλοφορία έως το τέλος του Νοεμβρίου. Ωστόσο η τελευταία στρώση αντιολισθηρού ασφάλτου θα στρωθεί όταν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, όπως και στο τμήμα από γέφυρα Ν. Πετριτσίου έως Προμαχώνα.  Το τμήμα του δρόμου Χριστός – Προβατά θα δοθεί σε κυκλοφορία σε ένα χρόνο. Για το τμήμα του δρόμου Κ. Αμπέλα – Χριστός , επεσήμανε πως οι μελέτες για διαπλάτυνση και νέα ασφαλτόστρωση είναι έτοιμες , αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν οι σχετικές πιστώσεις.

Για τον τραγικό κόμβο –  στρόγγυλο  του Σιδηροκάστρου, δήλωσε πως θα παραμείνει. 

Όσον αφορά τα διόδια, ο κ. Δώδος σημείωσε πως θα είναι δυο μετωπικά, έως τη Θεσσαλονίκη, το ένα στον Προμαχώνα και το άλλο στο Στρυμονικό.

Αναφορικά με τα διόδια του Προμαχώνα και  τους κατοίκους των κοινοτήτων  Αγκίστρου και  Προμαχώνα, καθώς και των εργαζομένων στο τελωνείο και τα αφορολόγητα, ο κ. Δώδος , είπε πως αν και δεν είναι δική του αρμοδιότητα, αλλά του υπουργείου, πιθανότατα θα υπάρξει κάποια μέριμνα, για να μην πληρώνουν τα διόδια στο Προμαχώνα ή να πληρώνουν μειωμένη τιμή.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *