Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου

Το απόγευμα της Κυριακής στις 6 η ώρα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου  θα χοροστατήσει στον πρώτο κατανυκτικό εσπερινό (της συγχωρήσεως) στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Σιδηροκάστρου, όπου μετά το πέρας του οποίου θα παρέχει σε όλους την προβλεπομένη συγχώρηση.

Στις 14 Μαρτίου, Καθαρά Δευτέρα στις 5 η ώρα το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει στην Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεώργιου Σιδηροκάστρου.

Στις 16 Μαρτίου , ημέρα Τετάρτη, ο Σεβασμιώτατος θα τελέσει την προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Βαλτερού στις 6 η ώρα το απόγευμα.

Την Παρασκευή 18 Μαρτίου το πρωί ο Σεβασμιώτατος θα τελέσει την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ν.Πετριτσίου.

Την Παρασκευή 18 Μαρτίου στις 6 η ώρα το απόγευμα θα τελέσει την Ακολουθία των Α΄ Χαιρετισμών στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αμπέλας.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος θα τελέσει την ίδια Ακολουθία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Βαμβακοφύτου.

 Το Σάββατο το πρωί ο Σεβασμιώτατος θα συμμετάσχει στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον εορτάζοντα  Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίων Θεοδώρων Σερρών προσκεκλημμένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγου.

Το Σάββατο 19 Μαρτίου στις 6 η ώρα το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει στην Ακολουθία του εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Βαμβακοφύτου . Σύμφωνα με παλαιό έθιμο θα μεταφερθούν Ιερά Λείψανα από την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Σερρών στην ως άνω ενορία προ ευλογία και αγιασμό των πιστών.

 Την Κυριακή της Ορθοδοξίας 20 Μαρτίου ο Σεβασμιώτατος θα λάβει μέρος ως μέλος την Διαρκούς Ιεράς Συνόδου στην Συνοδική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών και στην συνέχεια θα παρακαθήσει στο επίσημο γεύμα που παραθέτει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο.

 

Υπενθυμίζεται τέλος ότι κάθε Κυριακή στις 6 το απόγευμα πραγματοποιούνται ομιλίες από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Διονύσιο Στυλιανίδη στην χριστιανική εστία Σιδηροκάστρου και από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Ιωάννη Καλαιτζή στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηρακλείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *