Το Σεμινάριο Κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου

Στα πλαίσια της επθμορφώσεως των στελεχών της η Ι. Μητρόπολη Σιδηροκάστρου συνεχίζει την προσπάθεια της για το σκοπό αυτό…

 

 

Έτσι την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε άλλη μια σύναξη των στελεχών της Ι. Μητροπόλεως πουασχολείται με τα Κατηχητικά, τις Χ. Μ. Ο. τις κατασκηνώσεις και τους κύκλους μελέτης Αγίας Γραφής.

 

Παρέστησαν πλέον των 60 στελεχών απ’ όλη την Ι. Μητρόπολη και η σύναξη πραγματοποιήθηκε στην Ι. Μονή της Φαιάς Πέτρας. Ομιλήτρια στη συγκέντρωση ήτο η προεστώσα της Ι. Μονής αδερφή Επίχαρις Φιλόλογος καθηγήτρια η οποία είχε ως θέμα: “Εγωϊσμός και ταπείνωση στην προσπάθεια του Κατηχητικού έργου”.

 

Με αγιοπατερικό και Γραφικό τρόπο η αδερφή έδωσε το περίσσευμα της καρδιάς της ωφελώντας έτσι όλους τους παρισταμένους οι οποίοι στη συνέχεια έκαναν γόνιμο διάλογο με ερωτήσεις και τοποθετήσεις.

 

Η Ιερά Μονή της Φαιάς Πέτρας εκτίσθη προ πολλών ετών από τον μακαριστό Γέροντα π. Ευσέβιο Βίττη και επάξια διευθύνεται από τότε μέχρι σήμερα από την αδελφή Επίχαρις η οποία αναπαύει πολύ κόσμο που προσέρχεται στις καθημερινές λειτουργίες και αγρυπνίες.

 

Η Ιερά Μονή είναι αφιερωμένη στον Ιερό Χρυσόστομο, τον Άγιο Πρωτομάρτυρα Στέφανο και τον όσιο Πορφύριο παρεκκλήσια των οποίων υπάρχουν στην Ι.Μονή.

 

Στο τέλος η αδελφή εδεξιώθη όλους με πλούσια εδέσματα μετά από την κοπή της Αγιοβασιλόπιττας.

 

Πηγή: Romfea.gr

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *