Φοιτητές αρχιτεκτονικής από τη Σουηδία κατασκεύασαν καταφύγιο στο Καπνόφυτο

Μπορεί να φιλοξενεί έως οκτώ άτομα, ενώ θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από σπηλαιολόγους.

 

Ένα ξύλινο καταφύγιο, το οποίο μπορεί να φιλοξενεί έως 8 άτομα, κατασκεύασαν μεταπτυχιακοί φοιτητές  του τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Ούμεο της Σουηδίας, στο Καπνόφυτο Σιντικής.

Πρόκειται για 18 μεταπτυχιακούς Αρχιτέκτονες από διάφορες χώρες, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «΄Εργαστήρι Άμεσης Αρχιτεκτονικής Παρέμβασης» (LiAi) με υπεύθυνους καθηγητές τους: Oren Lieberman, Alberto Altés,  Josep Garriga.

Οι μεταπτυχιακοί αρχιτέκτονες βρέθηκαν στην Σιντική, όπου κατασκεύασαν ξύλινο καταφύγιο στην έξοδο του «Σκοτεινού Φαραγγιού» κοντά στο χωριό Καπνόφυτο.

Η φιλοξενία των Αρχιτεκτόνων διήρκεσε από 15 έως 22 Νοεμβρίου. Κατά τη διάρκεια μόλις πέντε ημερών, οι φοιτητές κατάφεραν να χτίσουν το εξ’ ολοκλήρου ξύλινο καταφύγιο, το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από σπηλαιολόγους και όχι μόνο.

 

Η παρουσίαση της μελέτης από τους φοιτητές έλαβε χώρα στο πρώην δημοτικό σχολείο Καπνοφύτου. Οι φοιτητές κατά τη διάρκεια της παραμονής τους εντυπωσίασαν την τοπική κοινότητα με το ήθος τους και την προσπάθειά τους.

Η πρωτοβουλία φιλοξενίας των μεταπτυχιακών φοιτητών του πανεπιστημίου Ούμεο της Σουηδίας, ανήκε στον Σύλλογο Σπηλαιολογίας Σιντικής «ο Μαύρος Βράχος», που τα τελευταία χρόνια έχει επιδοθεί σε μια προσπάθεια ανακάλυψης και αξιοποίησης των πολλών σπηλαίων που υπάρχουν στο δήμο Σιντικής κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

 

Παναγιώτης Σαββίδης 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *