Φωτιά στον δημοτικό υδροηλεκτρικό σταθμό Αγκίστρου

Ολοκληρωτική  είναι η καταστροφή στον υδροηλεκτρικό σταθμό του Αγκίστρου από φωτιά που ξέσπασε από άγνωστη αιτία το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων.
 
Χθες το πρωί ο Μπάμπης Κωσταντινίδης , που ασχολείται με τον υδροηλεκτρικό σταθμό, πήγε για τον καθιερωμένο έλεγχο, οπότε και αντίκρισε την καταστροφή. Ότι μπορούσε να καεί κάηκε,  είπε στο kastrosintikis.gr. Αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία προχώρησε σε ελέγχους  για να εξακριβώσει πως ξεκίνησε η φωτιά. Σύμφωνα με τις  πληροφορίες μας πρόκειται για εμπρησμό και δολιοφθορά, καθώς άγνωστοι έβαλαν φωτιά στον  αεραγωγό του σταθμού και έριξαν μέσα βενζίνη ή πετρέλαιο, Η φωτιά προχώρησε μέσα και κατέκαψε τον σταθμό.  
Πολύ πιθανό η φωτιά να ξεκίνησε στις 7 το βράδυ της παραμονής Χριστουγεννων, καθώς εκείνη την ώρα σημειώθηκε διακοπή ρεύματος δευτερολέπτων, όπως διαπιστώθηκε απο την ΔΕΗ.
Ο Δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης έκανε λόγο από την πρώτη στιγμή για εμπρηστική ενέργεια και υπολογίζει πως η ζημιά για τον Δήμο ανέρχεται στο ποσό των 100.000 ευρώ. Ο Δήμαρχος Σιντικής δήλωσε πως θα κυνηγήσει όσους έβαλαν φωτιά στην περιουσία του Δήμου και πως θα απαντήσει με μήνυση. Τέλος δήλωσε πως θα διορθωθεί η ζημιά στον σταθμό που προκάλεσαν άγνωστοι.
Είναι η τρίτη δολιοφθορά στον σταθμό, μέσα σε ένα χρόνο. Πριν απο ένα χρόνο περίπου άγνωστοι είχαν κλέψει μια γεννήτρια και έναν πίνακα, προκαλώντας ζημιά περίπου 7.000 ευρώ. Μέσα στον Φεβρουάριο του 2014 σημειώθηκε βλάβη στην τουρμπίνα, η οποία προκλήθηκε απο ξύλα, μπιτόνια και πέτρες που άγνωστοι είχαν πετάξει στην ροη του νερού , προκαλώντας ζημιά πάνω απο 8.000 ευρώ , ενώ για αρκετούς μήνες δεν λειτουργούσε ο σταθμός.
Το πρόβλημα πλέον με τους αγνώστους που προκαλούν δολιοφθορά στον σταθμό αποτελεί σοβαρό ζήτημα και θα πρέπει να εξυγιανθεί η υπόθεση.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *