Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου

Μέσα στο κλίμα της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, την Β’ Κυριακή των Νηστειών 12 Μαρτίου στον Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Σιδηροκάστρου ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος ετέλεσε την Θεία Λειτουργία και την χειροτονία του Αρχιδιακόνου της Μητροπόλεως π. Προκοπίου Κρίβου…

 

Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος έδωσε πατρικές συμβουλές και νουθεσίες στον π. Προκόπιο και τον προέτρεψε να εργάζεται αδιάλειπτα στον Αμπελώνα του Κυρίου αλλά και τον ευχαρίστησε για την επί 8 έτη διακονία του στον επίσκοπο τουκαι στήν τοπική Εκκλησία.

 

Στην Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος πολλοί κληρικοί οι οποίοι ήλθαν να προσευχηθούν για τον νεο πρεσβύτερο, όπως ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Γέροντας Αλέξιος, ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Σιδηροκάστρου π. Διονύσιος Στυλιανίδης, ο Αρχιερατικός Επίτροπος π. Ιωάννης Καλαϊτζής και πολλοί ακόμη ιερείς και διάκονοι καθώς και η Καθηγουμένη του Ιερού Ησυχαστηρίου Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου Γερόντισσα Ιακώβη.

 

Το πολυπληθές εκκλησίασμα αναφώνησε το ”Άξιος”.

 

Λίγο πρίν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Μακάριος απένειμε στον νεοχειροτονηθέντα Πρεσβύτερο το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου.

 

Ο π. Προκόπιος θα υπηρετήσει ως εφημέριος στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Σιδηροκάστρου.

 

Στο τέλος διέμεινε το αντίδωρο δεχόμενος τις ευχές από όλους τους πιστούς.

 

 

Πηγή: Romfea.gr



 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *