Έντονη αντιπαράθεση για το αεροδρόμιο Μόκα στο Χορτερό και το χρέος


Συνεχίστηκε χθες η αντιπαράθεση για το αεροδρόμιο Μόκα στο Χορτερό σε έντονους τόνους ανάμεσα στον Δήμαρχο Σιντικής και την την παράταξη του κ. Ιωσήφ Παναγιωτίδη για την κατάσταση και το χρέος του αεροδρομίου στο Χορτερό.

Η κατάσταση με το αεροδρόμιο Μόκα στο Χορτερό, σύμφωνα με όσα αναφέρονται, φαίνεται να είναι προβληματική, με την αντιπαράθεση να αναδεικνύει σοβαρά ζητήματα σχετικά με τη διαχείρισή του και το χρέος που έχει συσσωρευτεί. Παρά τις διαφωνίες, το κλίμα είναι τεταμένο και οι λύσεις δεν φαίνονται να είναι άμεσα εφικτές.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, η αντιπαράθεση ξεκίνησε από την ανάρτηση της παράταξής ΕΝΩΣΙ  αντιπολίτευση στον Δήμο Σιντικής και του κ. Ιωσήφ Παναγιωτίδη κατά την οποία αναφέρθηκε ως “ως πρώτη απώλεια το αεροδρομίου Χορτερού” για τον Δήμο Σιντικής το χρέος 38.000 ευρώ σε απλήρωτα ενοίκια (Δείτε την εδώ),

Η παραπάνω ανάρτηση προκάλεσε την αντίδραση του Δημάρχου Σιντικής, Ο κ. Γεώργιος Τάτσιος σε σχόλιο του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “ο κ.Παναγιωτιδης γνωρίζει πολύ καλά ότι πρόκειται για ενοίκια που άφησε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή” (Δείτε το σχόλιο εδώ)

Εν συνεχεία ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των δυό ανδρών σε έντονους τόνους ενώ πάνω στο θέμα σχολίασαν άλλα 2 μέλη της ΕΝΩΣΙ, ο κ. Φώτιος Καχπάνης και ο κ. Χαράλαμπος Μουμτζίδης, 2 “ισχυροί” πολιτικοί άνδρες του τόπου οι οποίοι πριν την “τελικά” συμμέτοχή τους στην ΕΝΩΣΙ είχαν δημιουργήσει τις δικές τους Δημοτικές παρατάξεις.

Η συζήτηση που ακολούθησε έχει ως εξής:

Ιωσήφ Παναγιωτίδης : Συμφωνώ και αυτά ακριβώς γράφω. Τα κατέθεσα και εγγράφως το 2020.

Παραλήψατε βέβαια επιμελώς και χωρίς θάρρος τις δικές σας προσωπικές υποτιθέμενες δεσμεύσεις, δηλώσεις και υποσχέσεις !!!

Γεώργιος Τάτσιος : τρικυμία εν κρανιω..

Ιωσήφ Παναγιωτίδης : Δεν ξέρω αν φταίει η τρικυμία στο κρανίο σας αλλά αυτό δεν είναι αποδεκτή δικαιολογία !!

Γεώργιος Τάτσιος : όταν έκανα την ενημέρωση στο δημοτικό συμβούλιο νόμισα ότι έγιναν όλα κατανοητά. Αδυνατείς να αποτυπώσεις την χρονολογική σειρά των συμβάντων εσκεμμένα ή από αφέλεια; Συνέχισε έτσι…

Ιωσήφ Παναγιωτίδης : Η ανάρτηση μου ήταν ξεκάθαρη και πλήρης. Τα σχόλια αποπροσανατολισμού δεν βοηθούν.

Eνω αναφέρθηκαν τα παρακάτω από τον κ. Χαράλαμπο Μουμτζίδη και τον κ. Φώτιο Καχπάνη

Χαράλαμπος Μουμτζίδης : Ιωσήφ Παναγιωτίδη ακριβώς έτσι ….πέρα βρέχει. Ο πήχης ήταν στην άσφαλτο και αυτός προσπαθεί να τον βάλει υπόγεια για να περάσει από πάνω.

Φώτιος Καχπάνης : Tatsios Giorgos Λυπάμαι για απάντηση Δημάρχου ,τέτοιου είδους εκφράσεις δεν βοηθούν τον εύρυθμο πολιτικο διάλογο για το καλό του Δήμου και κατ επέκταση των Δημοτών!!!

Ενώ οι 2 άνδρες σχολίασαν εκ νέου

Φώτιος Καχπάνης : Tatsios Giorgos Εδώ φαίνεται η γενναίοδωρια του αρχηγου δυστυχώς μια από τα ίδια για πανηγυρια και αυτό προβολές πρωτοι για ουσιαστικά προβλήματα τελευταίοι!!!

Χαράλαμπος Μουμτζίδης : Μπόρεσε να βρει 17.000 ευρώ για το Ιστίμπεη και 15.000 ευρώ για τον Γαϊτάνο αλλά δεν βρήκε να πληρώσει την οφειλή στο ΓΕΕΘΑ. Αυτός είναι ο πολιτικός παπατσης.

Εμείς θα αναφέρουμε πως η η κατάσταση με το αεροδρόμιο Χορτερού δεν είναι αυτήν που θα θέλαμε, ούτε αυτήν που θα έπρεπε να είναι.

Το χρέος που έχει φτάσει πλέον στις 38 χιλιάδες δεν είναι κάτι νέο που δεν ξέραμε. Μεγάλο κομμάτι από το χρέος τις τάξεως των 27.500 ευρώ υπήρχε σύμφωνα και με την ανάρτηση του Δημάρχου στις 16 Νοεμβρίου 2023.

Δεν περιμένουμε θαύματα από κανέναν και ο ένας χρόνος δεν είναι αρκετός για να λυθούν όλα τα προβλήματα και όλα τα θέματα που υπήρχαν και φυσικά τα νέα που δημιουργούνται.

Φυσικά  περιμένουμε από τον Δήμο να εκμεταλλευτεί “σωστά” το αεροδρόμιο Μόκα, έτσι ώστε να αποτελέσει έναν ακόμη οικονομικό πόρο για τον Δήμο, όπως υποσχέθηκε ο Δήμαρχος στις 16 Φεβρουαρίου 2024 (κ. Τάτσιος : Αναλαμβάνω ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ την διεκπεραίωση της διευθέτησης του θέματος που υφίσταται εδώ και 6 χρόνια. Το αεροδρόμιο του Χορτερού θα αποτελέσει έναν ακόμη οικονομικό πόρο για τον Δήμο Σιντικής. Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για την χρήση του από αερολέσχες, συλλόγους και σχολές αλεξιπτωτιστών! (Δείτε όλη την ανάρτηση εδώ).

Το παραπάνω χρέος δεν μπορεί να αποτελέσει  αίτια για την μην υλοποίηση των υποσχέσεων μιας και ήταν γνωστό.

,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *