Γ. Τάτσιος: «Να κλείσει άμεσα η δομή στο Κλειδί»


Του Γιώργου Τάτσιου

Δήμαρχος Σιντικής

ΦΤΑΝΕΙ Η “ΛΑΣΠΗ”…

…ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΔΟΜΗ ΣΤΟ ΚΛΕΙΔΙ!

ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Η Δημοτική Αρχή ήταν είναι και θα είναι ξεκάθαρη σε ότι αφορά την Δομή στο Κλειδί. ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ διότι μόνο κακό μπορεί να προκαλέσει στον τόπο και μέχρι να γίνει αυτό ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ. Δηλαδή οι τρόφιμοι να μην κυκλοφορούν ελεύθερα έξω και να φυλάσσονται από αστυνομία κι όχι από security όπως πριν. Για την ασφαλή κράτηση των λαθρομεταναστών υπεύθυνη είναι η αστυνομία και το υπουργείο Μετανάστευσης, από τους οποίους ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να το τηρήσουν με την ύπαρξη κατάλληλων υποδομών. Συντασσόμαστε με τις ανησυχίες των συνδικαλιστών της Αστυνομίας για τις ελλείψεις που υπάρχουν σε θέματα φύλαξης και ήδη έχουμε ζητήσει την ικανοποίηση των δικαίων αιτημάτων τους.

Κάποιοι επιτήδειοι εκμεταλλεύτηκαν την αναστάτωση που προκλήθηκε στη Δομή στο Κλειδί την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2025 από μια ομάδα κρατούμενων που επέδειξαν ανάρμοστη συμπεριφορά και έσπευσαν να μου ρίξουν λάσπη πιστεύοντας ότι έτσι θα κάνουν αντιπολίτευση. Πολύ κρίμα. Είναι ντροπή “κάποιοι” να πανικοβάλλουν τους δημότες με ανυπόστατες φήμες περί απόδρασης των κρατουμένων λαθρομεταναστών. Είναι ντροπή να παίζουν με την ψυχολογία των ανθρώπων μας μόνο και μόνο για να σπιλώσουν τον δήμαρχο.

Ας βάλουμε λοιπόν τα πράγματα στην θέση τους παραθέτοντας τα ψέματα και τις αλήθειες:

ΨΕΜΑ: αυτοί που έμεναν στην Δομή στα πρώτα πέντε χρόνια λειτουργίας της ήταν ακίνδυνοι γι’αυτό τους άφηναν να κυκλοφορούν ελεύθεροι, ενώ τώρα που έγινε κλειστή η δομή φυλάσσονται εγκληματίες.

ΑΛΗΘΕΙΑ: σε ό,τι αφορά το ποιόν των τροφίμων δεν υπάρχει διαφορά. Το μόνο που άλλαξε είναι ότι ο νέος Νόμος Πλεύρη θεωρεί ως κρατούμενους όσους εισέρχονται λαθραία στην χώρα μετά τις 14 Ιουνίου 2025! Άραγε μέχρι τότε εισέρχονταν λαθραία οι “οικογενειάρχες” και από τότε κι έπειτα έρχονται εγκληματίες; Στην Δομή στο Κλειδί συμβαίνει το αντίθετο… όταν η δομή ήταν ανοικτού τύπου φιλοξενούσε πολλούς Σομαλούς στην χώρα των οποίων μαίνεται εμφύλιος από το 1980, οι οποίοι θεωρούνται σαφώς πιο επικίνδυνοι από τους σημερινούς κρατούμενους που είναι κυρίως Αιγύπτιοι, η χώρα των οποίων δεν είναι σε εμπόλεμη κατάσταση. Συνεπώς όταν η δομή ήταν ανοικτού τύπου “δραπέτευαν” με τον νόμο και κυκλοφορούσαν ελεύθεροι ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ άνθρωποι που θεωρητικά ήταν πιο επικίνδυνοι από ότι οι σημερινοί τρόφιμοι. Αν σήμερα καταφέρει να δραπετεύσει κάποιος θεωρείται ΕΙΔΗΣΗ…

ΨΕΜΑ: το απόγευμα της Τετάρτης 12/11/2025 δραπέτευσαν κρατούμενοι μετά από συμπλοκή με την αστυνομία.

ΑΛΗΘΕΙΑ: όντως μια ομάδα ταραχοποιών κρατουμένων δημιούργησε επεισόδια. Η αστυνομία έκανε σωστά την δουλειά της, τους συνέλαβε και τους οδήγησε στον Εισαγγελέα. Τέτοια επεισόδια όμως γινόταν κατά καιρούς κι όταν η Δομή ήταν ανοικτού τύπου, παρόλο που δεν έπαιρναν δημοσιότητα εκείνα τα συμβάντα. Γράφτηκε από κάποιους ότι συνέπεια των επεισοδίων ήταν να δραπετεύσει άγνωστος αριθμός κρατουμένων κάτι που έσπευσα να διαψεύδω ΑΜΕΣΑ δημόσια (κατόπιν διαρκούς επικοινωνίας με την διοίκηση της Αστυνομίας)! Η φήμη περί απόδρασης κρατουμένων λαθρομεταναστών δημιούργησε ΠΑΝΙΚΟ στην τοπική κοινωνία ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ και εμπίπτει στο αδίκημα περί ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ!

ΨΕΜΑ: ο Τάτσιος ενώ πρωτοστατούσε κατά της δημιουργίας και λειτουργίας της Δομής στο Κλειδί, τώρα που έγινε δήμαρχος συμβιβάστηκε για να έχει οικονομικά οφέλη.

ΑΛΗΘΕΙΑ: ο Τάτσιος ως δήμαρχος ζήτησε ΝΑ ΚΛΕΊΣΕΙ η Δομή και μέχρι να συμβεί αυτό ΝΑ ΜΕΤΑΠΈΣΕΙ ΣΕ ΔΟΜΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ. Συνεπώς ουδεμία αλλαγή στάσης υπήρξε από τον σημερινό δήμαρχο. Επίσης ο Τάτσιος δεν διόρισε κανέναν εργαζόμενο στην δομή για ψηφοθηρικούς λόγους ούτε θα το κάνει, αφού δεν συμφωνεί με την ύπαρξη της. Δεν είναι τυχαίο ότι στα δύο χρόνια που είναι δήμαρχος ΟΥΔΕΠΟΤΕ επισκέφτηκε την Δομή. Συνεχίζει αταλάντευτα να είναι υπέρ του κλεισίματος της Δομής. Σε ότι αφορά τα ανταποδοτικά (οικονομικά) οφέλη ΦΥΣΙΚΑ θα απαιτηθούν τα ποσά που δικαιούται (και δεν έχει πάρει ποτέ) ο Δήμος Σιντικής λόγω της εως τώρα υποβάθμισης της περιοχής από την ύπαρξη της Δομής.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Με τα επεισόδια που είδαν το φως της δημοσιότητας την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2025 επανήλθε στο προσκήνιο το ζήτημα των κινδύνων που μπορεί να υπάρξουν με την λειτουργία της Δομής στον τόπο μας. Συμπλοκές κι επεισόδια μεταξύ των τροφίμων στην Δομή γινόταν από πριν, τα οποία δεν μάθαινε κανείς. Τώρα που το θέμα πήρε τέτοια δημοσιότητα είναι η στιγμή να ζητήσουμε ξανά από το υπουργείο Μετανάστευσης ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΑΜΕΣΑ την Δομή στο Κλειδί!

,