Δήμος Σιντικής: Δράσεις για τα αδέσποτα- Ξεκινά το πρόγραμμα «γίνε ανάδοχος»


Εκατόν σαράντα οκτώ (148) στειρώσεις αδέσποτων ζώων συντροφιάς, σε συνδυασμό με ηλεκτρονικές σημάνσεις, εμβολιασμούς και αποπαρασιτώσεις, καθώς και 40 υιοθεσίες, πραγματοποιήθηκαν από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούνιο του 2024, με το πρόγραμμα στειρώσεων του Δήμου Σιντικής, μετρώντας 121 σκύλους και 27 γάτες.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα ξεκινάει και το πρόγραμμα «ΓΙΝΕ ΑΝΑΔΟΧΟΣ», κατά τη διάρκεια του οποίου όσοι φροντίζουν αδέσποτα ζώα, με την προϋπόθεση ότι θα βρίσκονται στον ιδιωτικό τους χώρο, και όχι ελεύθερα, θα τους παρέχει ο Δήμος όλα τα απαραίτητα για την ευζωία των ζώων, αλλά και για την δική τους διευκόλυνση!

Σύντομα θα ξεκινήσει και η καταγραφή των ζώων χωριό-χωριό με τις αρμόδιες υπηρεσίες.

«Ενημερώστε την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου για περιστατικά αστείρωτων ζώων και για ότι άλλο μπορεί να βοηθήσει, με την προϋπόθεση ότι εντάσσεται στις αρμοδιότητές του! Ενημερωθείτε για τις υποχρεώσεις των Δήμων από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών και το σχετικό ΦΕΚ !

Ο Δήμος Σιντικής εκφράζει από καρδιάς ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους δημότες αλλά και σε όλους τους εθελοντές φιλόζωους, οι οποίοι διαχρονικά στηρίζουν αυτές τις προσπάθειες, που ανταποκρίνονται και βοηθάνε σε όλη αυτή τη διαδικασία μείωσης του πληθυσμού αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ενημερώνοντας εγκαίρως αλλά και βοηθώντας σε όλα τα επίπεδα!

Σε αυτή τη γη είμαστε όλοι επισκέπτες και περαστικοί» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Σιντικής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *