Διήμερη εκδρομή στα Ζαγοροχώρια διοργανώνει ο Φυσιολατρικός Ορειβατικός Σύλλογος Σιδηροκάστρου

Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου ο Φ.Ο.Σ.Σ. ανεβαίνει στο λεωφορείο και φεύγει για τα γραφικά και πεντάμορφα Ζαγοροχώρια!

Η εκδρομή θα είναι διήμερη και το πρόγραμμα εν ολίγοις το εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ

Αναχώρηση πρωί πρωί (07:00) για τον πνιγμένο στο πράσινο οικισμό της Αρίστης. Το ξενοδοχείο μας λέγεται ‘Ταξιάρχες’ και, όπως το χωριό, βρίσκεται στα 650μ υψόμετρο.

Μετά την άφιξη και την τακτοποίηση στα δωμάτια ξεκινάει το προαιρετικό μας πρόγραμμα, ράφτινκ στον πεντακάθαρο Βοϊδομάτη (ένα από τα ελάχιστα ποτάμια που το νερό τους είναι πόσιμο!) ή, για τους λάτρεις του περιπάτου, βολτίτσα στην όχθη του από το γεφύρι της Αρίστης ως το γεφύρι της Κλειδωνιάς. Η νύχτα θα μας βρει σε ταβέρνα του χωριού…

ΚΥΡΙΑΚΗ

Γεμάτη και η δεύτερη μέρα και ιδανική για τους περιπατητές του συλλόγου. Το φαράγγι του Βίκου θα είναι η διαδρομή μας και θα ξεκινήσουμε νωρίς καθώς ο χρόνος που χρειάζεται για να το περπατήσουμε από το ομώνυμο χωριό ως το Μονοδέντρι είναι κοντά στις 6 ώρες. Έξι ώρες μαγείας και μοναδικού θεάματος για τον επισκέπτη καθώς το φαράγγι είναι επιβλητικότατο και προκαλεί δέος , χαρακτηριστικό είναι πως στο βιβλίο Guinness αναγράφεται ως το στενότερο στον κόσμο! Όσοι πάλι δεν ενδιαφέρονται για πρωινές ‘περιπέτειες’ μπορούν το πρωί να αξιοποιήσουν το χρόνο τους στις πηγές του Βοϊδομάτη και ακολούθως με το λεωφορείο να πάνε κατευθείαν στον τερματισμό της διαδρομής που είναι το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, χτισμένο πάνω από τη χαράδρα στην άκρη ενός βράχου το 1413.

Νωρίς το απογευματάκι επιβιβαζόμαστε και επιστρέφουμε πίσω..

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το κόστος της εκδρομής είναι 50 ευρώ ανά άτομο και περιλαμβάνει τη μεταφορά και το ξενοδοχείο.

Όλο το πρόγραμμα και οι διαδρομές του 2ημέρου είναι προαιρετικά

Επικοινωνία

Σαββίνα Λαζαρίδου     6978018686

Βασίλης Αναστασιάδης 6978416807

Νεόφυτος Καλτζίδης    6937262605

Δημήτρης Λυκίδης       6984597820

 

 

ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ  !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *