Επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Ρούπελ

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου , τελέστηκε (27/10)  το μεσημέρι  τρισάγιο στη μνήμη των πεσόντων στην μάχη των Οχυρών.

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφτασε στις 12.30 το μεσημέρι στο Ρούπελ, οδικός απο τη Θεσσαλονίκη, όπου τον υποδέχτηκε ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμένος. Αμέσως μετέβη στον χώρο του μνημείου όπου τελέστηκε τρισάγιο απο τον Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ. Μακάριο. Ακολούθησε ενημέρωση για την μάχη των οχυρών και ξενάγηση στις στοές και το μουσείο απο τον Συνταγματάρχη του Συντάγματος Σερρών κ. Κουτσουρέλα, ο οποίος και πρόσφερε στον Πρόεδρο εναν πίνακα που αναπαριστά την παρουσίαση των όπλων απο τους Γερμανούς στους ήρωες των οχυρών.  Στη συνέχεια  ο Πρόεδρος αναχώρησε για την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου, όπου και γευμάτισε.

Σε δηλώσεις του ο κ. Παυλόπουλος , τόνισε πως οι Έλληνες ξέρουν να δίνουν μάχες και να νικούν.

Δηλώσεις έκανε ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, ο οποίος επεσήμανε πως η δύναμη των ιδανικών είναι ισχυρότερη απο την δύναμη των όπλων.  

Στις εκδηλώσεις στο Ρούπελ παρευρέθηκαν μεταξύ των άλλων, ο υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ.Βίτσας, οι υφυπουργοί Μακεδονίας Θράκης Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά  και Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης, οι βουλευτές Αφροδίτη Σταμπουλή, Κώστας Καραμανλής και Φωτεινή Αραμπατζή, το σύνολο της Στρατιωτικής ηγεσίας, οι Μητροπολίτες Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος  και Ζιχνών και Νευροκοπίου Ιερόθεος, ο πρώην υπουργός Αχιλλέας Καραμανλής, ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωυσιάδης, οι δήμαρχοι Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης και Ηράκλειας Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης.

 

Αξιοσημείωτο είναι πως σήμερα επισκέφτηκαν το Ρούπελ, περισσότεροι απο 2.000 μαθητές απο την ευρύτερη περιοχή των Σερρών και την Βόρεια Ελλάδα.     





 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 



 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *