Η κατάσταση στον Όρβηλο- Υφ. Πολιτικής Προστασίας προς Αντιδήμαρχο Σιντικής Β. Τσαβλίδη: «Δεν σας ξεχάσαμε»


Καθημερινή είναι η παρουσία των εναέριων μέσων και πάλι στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο όρος Όρβηλος. Από το μεσημέρι της Τρίτης 13 Αυγούστου επιχειρούν στην περιοχή και πάλι καναντέρ και ελικόπτερα. Σήμερα νωρίς το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα, ρίψεις νερού από αέρος έκαναν δύο καναντέρ και ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα, στο μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής περιοχής έχει ελεγχθεί η πυρκαγιά, παρόλο που αδυνατούν να επιχειρήσουν οι επίγειες δυνάμεις, λόγω του δύσβατου του εδάφους, αλλά και της απαγόρευσης εξαιτίας του ναρκοπεδίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Infonews24, τα προηγούμενα 24ωρα ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σιντικής Βασίλη Τσαβλίδη και τον ενημέρωσε για τις προσπάθειες που καταβάλλονται από πλευράς υπουργείου και πυροσβεστικού σώματος, προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά.

Ο κ. Τουρνάς, διαβεβαίωσε τον κ. Τσαβλίδη ότι το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, δεν έχει ξεχάσει τους κατοίκους της ακριτικής περιοχής και πως από τη στιγμή που έχει ολοκληρωθεί η κατάσβεση της φωτιάς στην Αττική και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπου απειλούνταν κατοικημένες περιοχές, οι δυνάμεις της πυρόσβεσης θα αυξηθούν περαιτέρω στον Όρβηλο. Επιπλέον, εξετάζεται πως θα μπορέσουν τα πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής να φτάσουν στις εστίες φωτιάς.

,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *