Ιστίμπεη : Εγκαινιάστηκε το εκκλησάκι στην Παπαδοπούλα

Ήταν ενα τάμα ! Ενα τάμα του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρου, που πήρε σάρκα και οστά την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου.

 

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, επισήμων κυρίως ένστολων και ελαχίστων πολιτών, έγιναν, το πρωί,  τα εγκαίνια του παρεκκλησίου. ” Ζήσαμε ενα θαύμα και κάναμε ενα τάμα” είπε ο Μητροπολίτης Μαντινείας- Κυνουρίας , που υπηρέτησε το 1960 στην 152 Μοίρα Μέσου Πυροβολικού και επισκέπτονταν το φυλάκιο, που τότε υπηρετούσαν 40 άνδρες και διέθετε εννέα μουλάρια για την μεταφορά τους.  Ήταν Απρίλιο του 1960, της Σταυροπροσκυνήσεως , όταν έκανε μια ομιλία με θέμα ” Χριστιανισμός και Κομμουνισμός, δυο αντιφατικά στοιχεία”. Κάποια στιγμή πέρασε απο τον χώρο η περίπολος και ενας στρατιώτης που τον έπιασε αμόκ, απασφάλισε και πέταξε κατά του σημερινού μητροπολίτη που εκίνη την ώρα μιλούσε στους παρευρισκόμενους σταρτιωτες ,  μια χειροβομβίδα. Ένας υπολοχαγός πρόλαβε και πέταξε την χειροβομβίδα μακριά. Τότε όπως είπε ο Μητροπολίτης, έκαναν ενα τάμα να κτίσουν ενα εκκλησάκι. Το τάμα γίνεται σήμερα. Το εκκλησάκι είναι αφιερωμένο στον Τίμιο Σταυρό.

 

Την χαρά του για αυτή την πρωτοβουλία εξέφρασε και ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, ενω ικανοποίηση εξέφρασε και ο Μακαριότατος.  

Ο Μητροπολίτης κ. Αλέξανδρος τίμησε με τα μετάλλια  της Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας τον διοικητή του Τάγματος Σιδηροκάστρου κ. Μπουζουρέλο και τον πρωτομάστορα που έκτισε το εκκλησάκι κ. Μπιράτση.

Παρευρέθηκαν μεταξύ των άλλων, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κ. Καλαϊτζής, ο Σωματάρχης κ. Ηλίας Λεοντάρης, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Θωμάς Σάνδρος , ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Σερρών κ. Δημάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Μπακούρης,  εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη κ. Τατούλη. 

Ήταν μια πολύ δύσκολη ανάβαση  για το φυλάκιο της Παπαδοπούλας για τα αυτοκίνητα, καθώς ο δρόμος είναι κακοτραχαλος. Χρησιμοποιήθηκαν και στρατιωτικά οχήματα για την μεταφορά πολιτών.

 

 





 

 

 

 



 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *