Κάτω Αμπέλα: Ένα φωτογραφικό ταξίδι στο παρελθόν


Άνοιξε τις πύλες, το βράδυ της Δευτέρας 5 Αυγούστου 2024, η έκθεση φωτογραφιών που πραγματοποιεί ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Κάτω Αμπέλας, στην αίθουσα του πρώην Δημοτικού σχολείου του χωριού.

Η έκθεση έχει τίτλο «Οι Αναμνήσεις και τα πρόσωπα του τόπου μας» και μέσα σ΄ αυτές αποτυπώνεται η καθημερινή ζωή των κατοίκων του χωριού. Πρόκειται, κυρίως για ασπρόμαυρες φωτογραφίες, αλλά και έγχρωμες από στιγμές της καθημερινότητας, τρόπου ζωής, εργασίες που πραγματοποιούσαν οι κάτοικοι και από στιγμές χαλάρωσης, ξεγνοιασιάς. Επίσης, υπάρχει φωτογραφικό υλικό και από σημεία του χωριού, τα οποία είναι πολύ γνωστά, όπως η παλιά κρύα βρύση.

«Ήταν μια ιδέα, την οποία υλοποιήσαμε αν και είχε αρκετό “τρέξιμο”, καθώς έπρεπε να συγκεντρώσουμε όλο αυτό το φωτογραφικό υλικό από τους κατοίκους του χωριού. Κάτοικοι της Κάτω Αμπέλας κάθε ηλικίας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και ήρθαν να δουν την έκθεση, αρκετοί από αυτούς συγκινήθηκαν, αφού είδαν αγαπημένα τους πρόσωπα, τα οποία έχουν “φύγει” από τη ζωή. Σχετικά, με την συγκέντρωση των φωτογραφιών, υπήρχε μια διστακτικότητα από πλευράς των συγχωριανών μας, κι αυτό γιατί δεν γνώριζαν πως ακριβώς θα γίνει η έκθεση, ωστόσο, ο στόχος επετεύχθη, για να θυμούνται οι παλιοί να μαθαίνουν οι νέοι» αναφέρει η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Θεοδώρα Παναγιωτίδου.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό μέχρι και τις 17 Αυγούστου 2024.

https://www.youtube.com/embed/777DHrDFLqE

,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *