Με νέα επιστολή «χτυπά» ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου για το θέμα του Κρουσοβίτη- Η… συμβουλή του στον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών


Δεν πρόλαβε να… στεγνώσει το… μελάνι από την απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλου και ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος «χτυπά» με νέα επιστολή του, αυτή τη φορά απευθυνόμενη προς τον ίδιο τον Αντιπεριφερειάρχη.

Όλα ξεκίνησαν από την επιστολή του Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου προς τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, για τον καθαρισμό του Κρουσοβίτη.

Στην επιστολή του ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου εξέφρασε την ανησυχία του που αφορά στον χείμαρρο- ποτάμι του Κρουσοβίτη, το οποίο διέρχεται διασχίζοντας στα δύο την πόλη του Σιδηροκάστρου, απευθύνοντας παράκληση προς κάθε αρμόδιο, δηλαδή Αντιπεριφερειάρχη, Δήμαρχο, Αντιδημάρχους, μέσα επικοινωνίας, να αναδείξουν με τις οχλήσεις τους το πρόβλημα, ώστε τάχιστα- όπως υπογραμμίζει- να υπάρξουν λύση και καλά αποτελέσματα προς το συμφέρον και την προστασία όλων.

Μάλιστα, ο κ. Μακάριος είχε επισημάνει πως εάν ο Περιφερειάρχης του δώσει εγγράφως την άδεια και χάριν των κατοίκων, η Ιερά Μητρόπολις θα καταβάλει τα έξοδα σε μηχανήματα καθαρισμού του Κρουσοβίτη προς αποφυγή κάθε τραγικού φαινομένου.

Η επιστολή του Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου δεν έμεινε στο… διαβάστηκε, από τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλο, ο οποίος αφού καταρχάς αναφέρθηκε στις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν από την τοπική αυτοδιοίκηση για τον καθαρισμό του Κρουσοβίτη, τον κάλεσε αντί να εκφράζει την αγωνία του προς τον Περιφερειάρχη και προς τον ίδιο, θα ήταν- όπως είπε- ίσως χρησιμότερο να ασκήσει την επιρροή του προς την Κυβέρνηση, ώστε να επιτρέψει προσλήψεις κρίσιμων ειδικοτήτων και να αποδεσμεύσει περισσότερους πόρους για την ταχύτερη εκτέλεση των απαιτούμενων έργων (διαβάστε το προηγούμενο, σχετικό, αναλυτικό ρεπορτάζ του Infonews24 ΕΔΩ).

Μετά τη δημοσιοποίηση της απάντησης του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος δεν έμεινε με «σταυρωμένα χέρια» και έστειλε νέα επιστολή, αυτή τη φορά απευθυνόμενος προς τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλο.

Ο κ. Μακάριος στη νέα επιστολή του διευκρινίζει καταρχάς πως όσα έγραψε απευθυνόμενος στον κ. Περιφερειάρχη και κοινοποιώντας το θέμα στον Αντιπεριφερειάρχη, δεν έχουν κανένα λόγο να τον θίξουν προσωπικά ούτε και το έργο του, ενώ κλείνοντας την επιστολή έδωσε και μία συμβουλή στον κ. Σπυρόπουλος, να είναι πάντοτε γρήγορος στις αντιδράσεις και δύσκολος στις αιχμές και τις εντάσεις.

Αναλυτικά, η επιστολή του Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ. Μακάριου προς τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλο, έχει ως εξής:

«Προς

Αξιότιμον

Αντιπεριφερειάρχη Σερρών

κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλο

Αγαπητέ μου κ. Αντιπεριφερειάρχη,

Σας ευχαριστώ που λάβατε σοβαρά υπόψιν την επιστολή μου και που μου απαντήσατε με τον δικό σας τρόπο και ύφος. Μ’ αρέσει. Σας ευχαριστώ που δείχνετε με κάθε τρόπο την αγάπη σας και την εκτίμηση σας στο πρόσωπο μου κι αυτό το λέω με ειλικρίνεια γιατί πάντοτε συνεργαζόμεθα άψογα. Δεν είναι ανάγκη και να συμφωνούμε σε όλα.

Όσα έγραψα απευθυνόμενος στον κ. Περιφερειάρχη και κοινοποιώντας το θέμα σε σας δεν έχουν κανένα λόγο να σας θίξουν προσωπικά ούτε και το έργο σας που γνωρίζω ότι είναι πάντοτε δύσκολο και επίπονο γεμάτο προβλήματα. Ούτε και την καλή εικόνα σας απέναντι σε μας και στον κόσμο θίγω.

Απεναντίας σας στηρίζουμε πάντοτε ως “έχοντα εξουσίαν” με την τιμή και τον σεβασμό και την αγάπη μας και όπως σας αξίζει. Προσωπικά θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι πάντοτε ο σκοπός μου και οι προθέσεις μου όταν θίγω κάποια ζητήματα είναι να επιλύονται – αναδεικνυόμενα από σας ή και τους αρμοδίους. Δεν είναι προσωπικό θέμα το πρόβλημα του Κρουσοβίτη και ίσως να μην ήσασταν σ’ αυτή την φάση ο αρμοδιότερος όμως εμείς οι απλοί άνθρωποι του λαού βλέπουμε μπροστά μας ΜΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ και όχι πολλές. Σεις κάνετε τον καταμερισμό που πρέπει. Ναι προ μηνών σας είδα στο ποτάμι, είναι αλήθεια. Όμως το έργο τώρα ξανά συνεχίζετε.

Το πρόβλημα το δικό μου και όλων των Σιδηροκαστρινών είναι να μην πλημμυρίσει το ποτάμι και να θρηνούμε εκ των υστέρων. Χαίρομαι που έστω και με αιχμές ή αντεγκλίσεις εκατέρωθεν, αν θεωρηθούν κάπως έτσι από κάποιους, το ποτάμι καθαρίζετε για να μην έχουμε προβλήματα. Εμένα δεν με πειράζει να δέχομαι βέλη από όπου δήποτε αρκεί να προχωράνε οι καλές προσπάθειες για τον τόπο που όπως βλέπω ήδη έχουν αρχίσει να υλοποιούνται μέσα σε μια μέρα. Εγώ δεν καταλόγισα ευθύνες το θέμα ανέδειξα. Χαίρομαι που το αγγίξατε εγκαίρως και πιστεύω ότι θα προχωρήσει τάχιστα.

Συγχαρητήρια και σε σας και στον κ. Περιφερειάρχη και στον κ. Δήμαρχο Σιντικής. Τα λόγια βλέπετε πιάνουν τόπο αρκεί να έχουμε όλοι μας καλές προθέσεις. Τελειώνω με μια συμβουλή, να είστε πάντοτε γρήγορος στις αντιδράσεις και δύσκολος στις αιχμές και τις εντάσεις. Δεν χρειάζεται. Ο κόσμος εμάς βλέπει στα μάτια και από μας περιμένει κάθε καλό.

Με τιμή

+ Ο ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΣ».

,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *