
Με την προτροπή και την ευλογία του ΣεβασμιωτάτουΜητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου λειτουργεί στην Ιερά Μητρόπολη και Σεμινάριο Κατηχητών για τα στελέχη που διακονούν στα Κατηχητικά και στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως όπως και στις μεγάλες ενορίες Σχολές Γονέων και Σεμινάρια Πνευματικής Καλλιέργειας για τους ενορίτες.
Με την πρωτοβουλία του υπευθύνου των Κατηχητικών, Ιεροκήρυκος π. Ανθίμου, κάθε Παρασκευή απόγευμα συγκεντρώνονται όλα τα στελέχη του Κατηχητικού έργου, 30 περίπου τον αριθμό, και παρακολουθούν σχετική ομιλία από έμπειρο προσκεκλημένο ομιλητή και συζητούν θέματα που αφορούν την καλύτερη προσφορά του έργου με σύγχρονη μορφή.
Ήδη μέχρι σήμερα προσκλήθηκαν και ομίλησαν οι κάτωθι:
1. π. Νικόλαος Δούμας, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής
2. Ιερομόναχος Νικήτας, από την Ιερά Μονή Παντοκράτορος
3. Ελευθέριος Ελευθεριάδης, Ψυχολόγος και στέλεχος των κατηχητικών της Μητροπόλεως
4. κ. Ηλιάνα Λεοντάρη, Παιδοψυχολόγος
5. κ. Βαρβάρα Βερβερίδου, Θεολόγος – Καθηγήτρια, στέλεχος και κατηχήτρια.
Στην ενορία της Αγίας Παρασκευής Σιδηροκάστρου και με την πρωτοβουλία του εφημερίου π. Παύλου Παπαδόπουλου με την συνεργασία και των υπολοίπων εφημερίων της πόλεως λειτουργεί σχολή γονέων με έγκριτους προσκεκλημένους ομιλητές.
Στην πρώτη σύναξη ομιλητής ήταν ο π. Γεώργιος Σχοινάς, κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, και το ενδιαφέρον μεγάλο από τους ευσεβείς χριστιανούς.
Σχολές Γονέων λειτουργούν και στις ενορίες του Νεοχωρίου με την πρωτοβουλία του εφημερίου π. Αναστασίου Φροσύνη, Άνω Ποροΐων με υπεύθυνο τον εφημέριο π. Σταύρο Κεϊσίδη και Βαμβακοφύτου με την ευθύνη του π. Ιωάννη Αλικότση.
Ο Σεβασμιώτατος φορτικά επιμένει και κατευθύνει τα πράγματα ώστε οι μεγάλες ενορίες να δραστηριοποιηθούν, ούτως ώστε εκτός από το λειτουργικό και το οικοδομικό έργο να επιτελείται και έργο οικοδομής ψυχών των χριστιανών.
Τέλος, ως συνέχεια του έργου και των ομιλιών του π. Ευσεβίου Βίττη, ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως π. Διονύσιος Στυλιανίδης κάθε Κυριακή απόγευμα πραγματοποιεί ομιλίες με μεγάλη επιτυχία και συγκέντρωση ικανού αριθμού χριστιανών στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας Σιδηροκάστρου.
Ο Σεβασμιώτατος στο μέτρο των υποχρεώσεών του παρακολουθεί και προσφωνεί όλες τις πιο πάνω προσπάθειες και με την παρουσία του δίδει μεγαλύτερο κύρος και επισημότητα στις πιο πάνω εκδηλώσεις.
Πηγή: Romfea.gr
