Στο ακριτικό Καρυδοχώρι και στο Οχυρό Ρούπελ ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ


Το 16ο Φεστιβάλ τοπικών προϊόντων, στο Καρυδοχώρι Σερρών επισκέφθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στο Νομό. Τον Δημήτρη Κουτσούμπα συνόδευαν η Θεανώ Καπέτη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Δημήτρης Παπατολίδης, μέλος της ΚΕ, ο Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ και κλιμάκιο στελεχών της ΚΟ Σερρών με επικεφαλής την γραμματέα Αλεξία Μπούμπα.

Το Φεστιβάλ τοπικών προϊόντων στο Καρυδοχώρι διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρυδοχωρίου «Άγιος Αθανάσιος». Ο Δ. Κουτσούμπας, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του συλλόγου Κωνσταντίνο Νικολαΐδη, περιηγήθηκε στους πάγκους των παραγωγών, γεύτηκε και αγόρασε τοπικά προϊόντα που εκθέτουν και πωλούν οι παραγωγοί από τα τέσσερα χωριά της κοιλάδας του Κρουσοβίτη, Φαιά Πέτρα, Καπνόφυτο, Αχλαδοχώρι και  Καρυδοχώρι.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε: «Βρισκόμαστε εδώ στο Καρυδοχώρι Σερρών, στο 16ο Φεστιβάλ παράδοσης, πολιτισμού, τοπικών προϊόντων που δίνει το μήνυμα σε όλη την Ελλάδα, όχι μόνο στον νομό Σερρών, όχι μόνο στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ότι είμαστε εδώ παρόντες, όρθιοι, αισιόδοξοι, αν και δυσαρεστημένοι με την πολιτική των εκάστοτε κυβερνώντων και της πολιτείας, αλλά είμαστε εδώ όρθιοι για να παλέψουμε, για να μείνουμε στον τόπο μας, να τον αναπτύξουμε και να δώσουμε στις νεότερες γενιές την πείρα αυτής της πάλης στο χωράφι, στη στάνη, στο χωριό και στην πόλη».

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου και τους παρευρισκόμενους ανέφερε ότι: «Είμαστε εδώ για να μεταφέρουμε και το αίτημά σας στη Βουλή, σε όλους εκείνους, που παρότι ξέρουν τα προβλήματα, εντούτοις ακολουθούν διαφορετικές πολιτικές, αντίθετες λύσεις από τα πραγματικά συμφέροντα αυτού εδώ του τόπου. Γιατί ιδιαίτερα οι ακρίτες μας, οι ακριτικές περιοχές της πατρίδας μας, χρειάζονται σήμερα ενίσχυση, για να μείνει ο γεωργός και ο παραγωγός στο χωράφι του, ο κτηνοτρόφος στον τόπο του. Κι ο εργαζόμενος άνθρωπος που δουλεύει εδώ, θέλει να κάνει την οικογένειά του, να μεγαλώσει τα παιδιά του αλλά δεν πρέπει να πληρώνει αυτό το τεράστιο κόστος παραγωγής για τα προϊόντα του. Σημαίνει ότι πρέπει να αποζημιώνεται για τις ζωονόσους, τις φυσικές καταστροφές που συμβαίνουν ανά διαστήματα, κάτι που δυστυχώς δεν γίνεται, μέχρι σήμερα από την πολιτεία. Άρα σήμερα χρειάζεται ενίσχυση για την παραγωγή. Χρειάζεται ενίσχυση η Υγεία, με ύπαρξη Κέντρων Υγείας, πλήρως στελεχωμένων. χρειάζονται σχολεία για την μόρφωση των παιδιών μας, χρειάζονται πολιτιστικές, αθλητικές δραστηριότητες, για να μπορεί να μείνει ο νέος και η νέα εδώ, να μορφωθεί, να κάνει οικογένεια, να μεγαλώσει τα παιδιά του».

Νωρίτερα, ο κ. Κουτσούμπας, είχε επισκεφθεί το οχυρό του Ρούπελ και ξεναγήθηκε από τον διοικητή του Λόχου Χρήστο Μπέλλιο και τον δόκιμο έφεδρο αξιωματικό Πασχάλη Φιλέντα, στο παρατηρητήριο, το μνημείο πεσόντων και στις υπόγειςς στοές.

Στη συνέχεια στο Αχλαδοχώρι επισκέφτηκε στο σπίτι του, τον 97χρονο παλαίμαχο κομμουνιστή Δημήτρη Χατζή, μαχητή του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας στην 132 ταξιαρχία του Μπέλες, που βγήκε στο βουνό στα 19 του χρόνια.

Πηγή: 902.gr