Στο δήμο Σιντικής παραχωρείται ο συνοριακός σταθμός Προμαχώνα

Στο δήμο Σιντικής παραχωρείται χωρίς αντάλλαγμα η έκταση του πρώην συνοριακού σταθμού του Προμαχώνα,  που έως πρότινος αποτελούσε ακίνητο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), που πλέον τη διοίκηση, τη διαχείριση και την εκμετάλλευση της περιουσίας του, ασκεί η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ Α.Ε.).

Συνολικά σε όλη τη χώρα, παραχωρήθηκαν σε 56 δήμους η κυριότητα καθώς και η διοίκηση και διαχείριση 83 συνολικά ακινήτων, όπως εδαφικές εκτάσεις,  τουριστικά περίπτερα, παραδοσιακά κτίρια, αρχοντικά και νησίδες.
Στο πλαίσιο της ψήφισης του νόμου του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού περί «Αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, του ντόπινγκ, των προσυνεννοημένων αγώνων και λοιπές διατάξεις» (15/2), υπερψηφίστηκαν και μια σειρά από τροπολογίες και επιπρόσθετες διατάξεις, μεταξύ των οποίων και εκείνη που αναφέρεται στην παραχώρηση των ακινήτων που ανήκαν στον ΕΟΤ, στους δήμους.
Στη λίστα των ακινήτων δεν περιλαμβάνεται το Τουριστικό Περίπτερο Σερρών, αν και σε άλλους δήμους της χώρας τους παραχωρήθηκαν με την ίδια απόφαση.
Σε ότι αφορά το δήμο Σιντικής, του παραχωρήθηκαν συγκεκριμένα  97.722 τ.μ με τις εγκαταστάσεις του πρώην συνοριακού σταθμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *