Του Παναγιώτη Σαββίδη
Το σημερινό χάλι, αποδεικνύει περίτρανα πως η απερχόμενη δημοτική αρχή δεν έδωσε στο ελάχιστο την ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ προσοχή, ώστε κανείς δεν αμφισβητεί πως ο δήμος Σιντικής, θεωρείται ο πλέον «τουριστικός» των Σερρών, αφού στα όριά του βρίσκονται ο σπάνιος υγροβιότοπος της Κερκίνης, οι Ιαματικές Πηγές Αγκίστρου και Σιδηροκάστρου, τα Οχυρά Ρούπελ και Ιστίμπεη κ.α που κάθε χρόνο προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες, ενισχύοντας έμμεσα ή άμεσα την τοπική οικονομία, ειδικά αυτές τις δύσκολες εποχές.
Ας επιστρέψουμε για λίγο στο 2010 για να θυμηθούμε τι υποδομές τουριστικού ενδιαφέροντος «κληρονόμησαν» οι πρώην «καποδιστριακοί» δήμοι, που σήμερα αποτελούν τον δήμο Σιντικής.
δ.ΚΕΡΚΙΝΗΣ : Λιμανάκια Κερκίνης και Λειβαδιάς
δ.ΠΕΤΡΙΤΣΙΟΥ : Λιμανάκι και Οικοπερίπτερο Μανδρακίου, Ενυδρείο Βυρώνειας, Τρίγωνο Μεγαλοχωρίου, Δασάκι Γονίμου.
δ.ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ : Ιαματικές Πηγές, καταρράκτες Ζεστών Νερών
κ.ΑΓΚΙΣΤΡΟΥ : Ιαματικές Πηγές
Αυτές είναι σε γενικές γραμμές οι υποδομές που διαθέτει σήμερα ο δήμος Σιντικής. Αν εξαιρέσουμε τα λουτρά Αγκίστρου, που φαίνεται πως έχουν μπει σε μια σταθερή ρότα με τη συμβολή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, και του Σιδηροκάστρου που παρά τα προβλήματα εξακολουθούν να λειτουργούν, όλες οι υπόλοιπες υποδομές έχουν ΑΦΕΘΕΙ ΣΤΗ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥΣ, με σαφή ευθύνη της σημερινής δημοτικής αρχής.
Εάν ο κ.Καρύδας και οι συνεργάτες του, όσοι του απέμειναν, είναι «περήφανοι» για την εικόνα που σήμερα παρουσιάζουν τα λιμανάκια στην Κερκίνη, την Λειβαδιά και το Μανδράκι, το κλειστό και λεηλατημένο Οικοπερίπτερο Μανδρακίου, το απαξιωμένο Ενυδρείο Βυρώνειας, τα εγκαταλελειμμένα σημεία : Τρίγωνο Μεγαλοχωρίου, Δασάκι Γονίμου, καταρράκτες Ζεστών Νερών κ.α τότε ας βγουν να μας το πουν δημόσια για να τους δώσουμε και «εύσημα». Για να μη μιλήσω βέβαια για το χάλι στο υποτιθέμενο σύμβολο του δήμου μας, το βυζαντινό κάστρο του Σιδηροκάστρου, που καταρρέει, και για να το επισκεφθείς θα πρέπει να φοράς … ορειβατικά μποτάκια και κράνος στο κεφάλι.
Το σημερινό χάλι, αποδεικνύει περίτρανα πως η απερχόμενη δημοτική αρχή δεν έδωσε στο ελάχιστο την ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ προσοχή, ώστε να συντηρηθεί και να αναδειχθεί η τουριστική υποδομή που «κληρονόμησε» από τους «καποδιστριακούς» δήμους. Αδιάφορη και χωρίς πλάνο, ενδιαφέρθηκε (και ενδιαφέρεται) μόνο για το μέλλον του «φιλέτου» των Λουτρών Σιδηροκάστρου, που βιάζεται να το «σφάξει» άσχετα αν ο χρόνος έως τον Μάιο και τις εκλογές μετράει πλέον αντίστροφα. Με την ευκαιρία θα ήθελα να τονίσω πως, εφόσον επιχειρηθεί κάτι τέτοιο, θα πρόκειται για ΣΚΑΝΔΑΛΟ το οποίο θα πρέπει να αποτρέψει η σημερινή αντιπολίτευση αλλά και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Σιντικής. Τα «φιλέτα» θα έχουν νόμιμο δικαίωμα να τα «σφάξει», ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, η επόμενη δημοτική αρχή που θα έχει και νωπή την ψήφο των συνδημοτών μας. Όχι η απερχόμενη δημοτική αρχή, που καλείται να αποδείξει ως άλλη γυναίκα του Καίσαρα πως όχι μόνο φαίνεται, αλλά και είναι τίμια (πχ στο θέμα Λιανάκη).
Και επειδή πολλοί με ρωτούν εάν είμαι υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, απαντάω ξεκάθαρα και κατηγορηματικά «Ναι». Ο δήμος δεν μπορεί να είναι επιχειρηματίας, αλλά θα πρέπει να στέκεται αρωγός σε όποια νέα επιχειρηματική προσπάθεια και επένδυση που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Για μένα πετυχημένος δήμαρχος θα είναι αυτός που θα πείσει επενδυτές να έρθουν στην περιοχή μας και όχι αυτός που θα κάνει 20 μέτρα πεζόδρομων και 100 μ. τσιμενταύαλακες.
Για το πώς μπορούμε να πείσουμε τους επενδυτές να έρθουν στην Σιντική, θα ασχοληθώ σε επόμενο σημειωμά μου.
Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας.